Kış ayları boyunca lavra mücadelesini sürdüren ekipler havaların ısınması ile birlikte haşere ve uçkun mücadelesi veriyor.

Sinek ve haşereyle mücadelede çalışmalarını farklı metotlarla yürüten İlaçlama Birimi, Dumanlama ve sırt pompası ile ULV ve mist blower ile ilaçlama çalışması yapıyor.

Elektrikli bisikletlerle çalışmalarını yürüten ilaçlama timi, rögar, çöp konteyneri, su birikintileri ile apartman bahçelerinde ilaçlama yapıyor. Sinek ve haşerelerin yoğun olarak bulunduğu dere yatakları, ahırlar ve ağaçlık alanlarda da çalışmalarını sıklaştıran ekipler ilçe geneli ve kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Sağlık Bakanlığı tarafından sinek ve haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlarla çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Vatandaşlar, Haliliye Belediyesi ekiplerine ilaçlamadaki yoğun gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Yeşildirek Mahallesi Muhtarı Halil Küçük ‘’Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Gece saat 1’e kadar çalışmalar sürüyor’’ dedi.

Haliliye Belediyesi İlaçlama Birimi ekipleri; 1 ATV motor, 2 holder, 4 mistblower, 5 elektrikli motosiklet, 16 ULV cihazı ve 40 personel ile çalışmalarını sürdürüyor.

İLGİLİ HABER