Kubbeli evleri ve tarihi mekanlarıyla ziyaretçilerini kültür yolculuğuna çıkaran Harran, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçileri ağırlıyor. 

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, yaptığı açıklamada, Harran'ın kültür varlığı bakımından Türkiye'nin önemli tarihi ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Harran halkının misafirperver olduğunu anlatan Özyavuz, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa denildiği zaman akla Harran gelir. Burası tarihiyle birçok medeniyette beşik olmuş. Burada tarihi kalıntılar mevcut. Bunun yanı sıra ilçemizde kendine has mimarı özellikleriyle konik kubbeli evler bulunuyor. Gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler buraları geziyor ve adeta tarihi yaşıyor. Turistlerden olumlu tepkiler alıyoruz. Bunun yanında ilçe girişinde daha önce yaptığımız 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ziyaretçileri burada ağırlamaktan mutlu oluyoruz."

Turist rehberliği yapan Hande İnan da yaklaşık 10 yıldır rehberlik yaptığını ve Harran'ı çok sevdiğini söyledi.

Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı 3 yıldır tur düzenlemediklerini belirten İnan, "Bu günler geride kaldı. Bizler artık keyifli turlar gerçekleştirebiliyoruz. Her şeyden önce bu bölgenin insanlarına elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz. İnsanlarla gezmek ve bu bölgeyi tanıtmak en büyük görevimiz." ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerden Bilgin Orhan da ilk defa Harran'ı gezdiğini ve tarihi yapısından çok etkilendiğini belirterek, herkesin ilçeyi görmesini tavsiye etti.

Selma İnan ise Harran'ı hep kitaplardan gördüğünü, gelip gördükten sonra tarihle iç içe olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.