19 Mayıs’ın “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşi olduğunu söyleyen Başkan Özyavuz mesajında şu ifadelere yer verdi:

Şanlıurfa'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı Şanlıurfa'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

19 Mayıs, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. 19 Mayıs, aziz milletimizin maziden geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda yeniden şahlanışının, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayışının ve yeni bir dirilişin başlangıcıdır.

"Ya istiklal ya ölüm" parolasıyla 103. yıl önce Samsun'da yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşi, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta büyüdü. Gönülleri, ruhları, inançları bir olan kahramanlar, vatanın bağımsızlığı için aldıkları mücadele kararını adım adım hayata geçirdiler. Bu uğurda gerekirse canlarını feda etmeye hazır olduklarını tüm dünyaya ilan ettiler.

Bin yıllık tarihimiz Anadolu’da yazılmıştır. Bu topraklarda hasretlerimiz, özlemlerimiz, gözyaşlarımız ve dualarımız vardır. Böyle bir günü ülkemiz için, gençlerimiz için elbette önemli görmek gerekmektedir. Çünkü gençlerimiz ülkemizin ve yarınlarımızın teminatıdır. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların önüne yatan ve hain kalkışımın başarısız olmasında büyün katkıları bulunan gençlerimiz ülkeye bağımlılıklarını göstermiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî mücadele kahramanlarını ve vatan uğruna canlarını feda edan şühedayı rahmetle, minnetle saygıyla anıyor, gençlerimizin, Şanlıurfalı ve Harranlı hemşerilerimizin ve Aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”