Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. Harran Belediyesi organizasyonunda gerçekleşen programa Harran Kaymakamlığı ve kamu kurum kuruluşları da destek verdi. 

Harran Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen program şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve kasidelerin okunması ile devam eden programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete sesleniş konuşması canlı olarak alandakilere aktarıldı.

Program, gecenin sunuculuğunu üstlenen gazeteci Müslüm Çap’ın Harran’a hizmet yolunda bir dizi temaslar için Ankara’da bulunan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un 15 Temmuz mesajını okuması ile devam etti. Başkan Özyavuz mesajında; “Bu memleket yiğit yatağıdır, onun namuslu evlatları elbette tükenmez. Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki Hak yoludur dönmek bilmez yürürüz… 
Sayın Kaymakamım, Kıymetli Harranlı Hemşerilerim;

15 Temmuz bir milletin dirilişi, bir hainliğin de gün yüzüne çıkışıydı. O gün, vatansever yürekler devleşti. İman gücüyle kahramanlar ölümsüzleşti. Namlunun ucunda vatan vardı. Bu Aziz Millet tarihte yazdığı birçok destanda olduğu gibi

15 Temmuz’da da göğsünü siper etti. Yanan yürek bizim, düşen ateş bizim, vatan uğruna şehadet şerbeti içen kahramanlar bizimdir. Acımız elbet dinmez, her geçen gün büyüyen öfkemiz sonsuza dek tükenmez.  

Biz hiçbir ihaneti unutmadık, unutmayacağız! İşte bu yüzdendir ki sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır. Gücünü yüreğindeki imandan, cesaretini de ruhundaki vatan sevgisinden alan bu aziz millet, şüphesiz ki ilelebet mücadeleye devam edecektir. 

15 Temmuz; 1071 Malazgirt ile başlayan, 1453 İstanbul’un fethi ile devam eden, sonrasında da Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları ile zirveye ulaşan mucizevi Türk destanının bir parçası olmuştur. 15 Temmuz’da yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimize şükran borçluyuz. Milletimiz, bir kez daha zorluklar karşısında tek vücut olabildiğini tüm düşmana göstermiştir. Bizler de şehitlerimize karşı minnet borcumuzu ödemek ve üzerimize düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmek adına, durmadan, yorulmadan üretmeye, vatanına ve milli değerlerine bağlı gençlerimizle ülkemizin aydınlık geleceğine koşar adımlarla ilerlemekteyiz.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü adıyla tarihe geçmiş bu büyük zaferin yıldönümü dolayısıyla bir kez daha aziz ve mübarek kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi, rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. O karanlık gece canlarını ortaya koyarak cennet vatanına sahip çıkan aziz milletimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyor, tüm gazilerimize de sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.”
Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerini kullandı.

Harran Kaymakamı Cihat Koç da programda bir konuşma yaptı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Kaymakam Koç, ülkemizin birliği ve bütünlüğünü bozacak hiçbir beşeri gücün bulunmadığına dikkat çekti.

Harran Belediye Başkan Vekili Mahmut Gündoğdu ise yaptığı konuşmada; 15 Temmuz gecesi sokak ve meydanlara akın ederek namluların, tankların, helikopterlerin ve uçakların karşısında dim dik durma cesareti gösteren tüm herkese teşekkür ederken, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diledi. 

Yapılan konuşmaların ardından Harran Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi spor salonunda yatsı namazı eda edildi. Sonrasında ise öğrencilerin seslendirdiği şiirlerle program devam etti. Harran Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Müzik Kursu Eğitici ve kursiyerleri de programda ilahiler ve türküler seslendirdi.

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimi esnasında yaşananların yer aldığı sinevizyon gösterimleri esnasında programa katılanlar oldukça duygusal anlar yaşarken program tüm Türkiye’de olduğu gibi saatlerin 00.13’ü gösterdiğinde okunan selaların ardından sonra erdi.