Astoronomi tarihinin en bilinen astronomlarından biri olarak kabul edilen Battani'nin gökyüzü araştırmaları yaptığı ve dünyada ilk gözlem yapılan mekanlar arasında yer alan tarihi ilçe Harran'da Perseid Meteor Yağmuru çıplak gözle izlendi.

Gök bilimcileri yakından ilgilendiren etkinlik, dünya genelinde 11-13 Ağustos tarihleri arasında izlenebiliyor.

NASA tarafından yılın en iyi meteor yağmuru olarak adlandırılan gök olayını Harran ilçesinde fotoğraf sanatçısı Sadık Alican görüntüledi.

İşte Sadık Alican’ın objektifinden tarihi Şuayip Şehrinde Perseid Meteor Yağmuru….

MEDYAURFA.COM 

Bir anıt, açık hava ve yazı görseli olabilir

Bir açık hava ve yazı görseli olabilir

Bir gökyüzü görseli olabilir

ŞUAYİP ŞEHRİ TARİHİ

Harran'dan Han el-Ba'rür Kervansarayı'na ula­şan şose yol, kuzey doğuya doğru devamla 10 km. sonra Harran ilçesine bağlı Özkent Köyü adıyla anılan tarihi Şuayb Şehri harabelerine varmaktadır. Bu kentteki mevcut mimari kalın­tıların Roma devrine ait olduğu tahmin edilmekte­dir. Oldukça geniş bir alana yayılan bu tarihi kentin etrafı, yer yer izleri görülen surlarla çevrilidir. Kent merkezinde çok sayıdaki kaya mezarı üzerine kesme taşlardan yapılar inşa edilmiştir. Tamamı yıkılmış olan bu yapıların bazı duvar ve temel ka­lıntıları günümüze kadar gelebilmiştir.

Halk arasında Şuayb Peygamber'in bu kentte yaşadığına ve kentin adını Şuayb Peygamber'den aldığına inanılmaktadır. Kalıntılar arasındaki bir mağara Şuayb Peygamber'in Makamı olarak ziyaret edilmektedir