Karaköprü Belediyesi eğitime katkı sunmak ve gençliğe destek için çalışmalarını sürdürüyor. Genç MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi ile birlikte ortak yürütülen çalışma ile ilçedeki El Battani Bilim Merkezinde bulunan Robotik Kodlama sınıfında gençler için ‘Yazılım Geliştirme ve Bilgisayar Programlama Teknikleri’ eğitimi verilecek.

Geleceğin en gözde mesleklerinden olan yazılım geliştirme konusunda verilecek olan eğitimle birlikte gençler kendisini sıfırdan geliştirmek için gereken temel yöntemleri yenilikçi bir yaklaşım ve eğitim ile öğrenecekler. Karaköprü Belediyesi El Battani Bilim Merkezinde verilecek olan ve 180 saat sürecek “Yazılım geliştirme ve Bilgisayar Programlama Teknikleri” kursu 25 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Alanında uzman eğitmenler ile gerçekleşecek kurs için sınırlı kontenjan bulunurken, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan öğrencilere “Millî Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi tarafından onaylı Bilgisayar Programlama Teknikleri Sertifika Belgesi” verilecek.

Öte yandan kursa başvurmak isteyen vatandaşların  https://forms.gle/KrwmjomDRhHsWtAw7 linkinden başvuru formunu doldurarak başvurabilecekleri, kursa son başvuru tarihinin de 22 Ekim Cuma günü olduğu öğrenildi.