Karaköprü Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında hayata geçirdiği sosyal market projesiyle iyiliğe kurulan köprü olmaya devam ediyor. İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanması için açılan ve tedarikin büyük kısmı hayırseverler tarafından sağlanan sosyal markette ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda, giyim vb. ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanıyor.

Çankaya Mahallesinde hizmet veren marketten Karaköprü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler kendilerine verilen kart ile kuru gıda, yiyecek, giyim gibi temel ihtiyaçlarını herhangi bir ücret ödemeden temin edebiliyor.

Balıkayağı Kavşağında Diyarbakır-Şanlıurfa İstikameti Açıldı Balıkayağı Kavşağında Diyarbakır-Şanlıurfa İstikameti Açıldı

İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin kişi sosyal marketten faydalanırken, bunun yanında tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere bunun yanında gelir durumlarına göre belirlenen puanlama sistemiyle aylık, üç aylık ve altı aylık sosyal yardım gerçekleştiriliyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de sosyal market projesine önem verirken, buradaki malzemelerin temini ve daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşa yardım yapılabilmesi için hayırsever vatandaşlarla bizzat görüşüyor.  

Sosyal marketin ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir yardım kapısı olduğuna değinen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, burada temin edilecek erzak ve giyim malzemeleri ile vatandaşların ihtiyaçlarının bir nebze karşılanmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Yardımlaşma, dayanışma ve kendisine ihsan edilen maldan ihtiyaç sahiplerine dağıtma gerçekten büyük bir lütuftur. Bunun yanında garibanı gözetmek, ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak da çok değerli ve elzemdir.

Sosyal market projemizle ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında oluyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada bir iyilik, dayanışma köprüsü kurup hayırsever vatandaşlarımızın, iş insanlarımızın da yardımıyla daha fazla aileye yardımcı olma fırsatı bulduk.

Biz elimizden geldiğince bundan sonra daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşımıza, ailelere yardımcı olmak ve onların yanında olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sosyal marketimize bağışlarda bulunarak ihtiyaç sahiplerini sevindiren tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sosyal marketten faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar Çankaya Mahallesindeki Karaköprü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurabilirler.