Kaymakamlar kararnamesinde Halfeti Kaymakamlığına atanan Selin Sarı göreve başladı.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ilk kez kadın bir kaymakam atandı.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Kaymakam Selin Sarı’yı makamında ziyaret ederek görevinde başarı diledi. 

Albayrak ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklama da ‘Son Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilçemizde göreve başlayan Kaymakamımız Sn. Selin Sarı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk; kendisine nazik kabulleri için teşekkür ediyor ve görevinde muvaffakiyetler diliyorum’ ifadelerini kullandı.

MEDYAURFA.COM / NEDİM ATİLLA

SELİN SARI KİMDİR ?

1989 yılında Rize’de doğdu. İlköğrenimini Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulunda, Lise öğrenimini Rize Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Bir 6 kişi ve gülümseyen insanlar görseli olabilir

17 Aralık 2016 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakamlık Sınavını kazanarak 20 Temmuz 2017’de 105. Dönem Rize Kaymakam Adayı olarak görevine başladı. İl stajını Rize Valiliğinde, kaymakam refikliği stajını Ankara/Gölbaşı ve Yalova/Çınarcık Kaymakamlıklarında tamamladı. Samsun Yakakent ilçesinde kaymakam vekili olarak görev yaptı.

KAYMAKAM SELİN SARI KÖY ZİYARETİNDE

Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca yurt dışı stajı kapsamında İngiltere Leicester Üniversitesinde 8 ay süreyle yabancı dil eğitimi aldı. Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlayarak 28/10/2019 tarihi itibariyle Denizli/Çal ilçemizde görevine başladı.

YAKAKENT KAYMAKAMI SARI EĞİTİM KURUMLARINI ZİYARET ETTİ