Kızılay Meydan Projesinde ilk olarak eski ŞANMED binası olarak bilinen yapının yıkım işlemlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, daha sonra Kızılay Binasının da yıkım işlemlerini tamamlayarak rotayı Kızılay Meydan Projesi’nin bir diğer aşaması olan Köprübaşı’ndaki Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)e eski binasına çevirerek bugün yapılan program ile ilk kepçe vuruldu.

ŞUTSO binasının yıkım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Vali Vekili Mustafa Akın, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Kent Konsey Başkanı Adil Saraç, Eyyübiye İlce Başkanı Mehmet Moğal, Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Eyüpoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, meclis üyeleri ve STK Temsilcileri katıldı.

“ŞANLIURFA’YA BAYRAM ÖNCESİ GÜZEL BİR HEDİYE”

Kızılay Meydan projesi ile Şanlıurfa’ya bayram öncesi güzel bir hediye olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa tarihi bir şehirdir ve bu tarihi kimliği de ortaya çıkması gerekiyordu, geldiğimizden bu yana kollarımızı sıvadık Şanlıurfa’nın tarihi kimliğini ortaya çıkarmak için gayret içerisindeyiz. Tarihi kimliği olan tarihi yapıları olan bu şehirde başka bir şehir bulmak dünyada çok zordur, kadim şehir dediğimiz zaman bin yıl öncesine gideriz ama Şanlıurfa 12 bin yıl öncesine gidilen bir şehirdir, yani şehirlerin atası, şehirlerin babası, Şanlıurfa ile anıldığı zaman bir şehir kadim şehir oluyor.   Kadim şehrimizin gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için güneyden başladık, kalenin arkasında 300 konutu yıktık ardından Kızılkoyun’da 35 bina ve yine üst tarafında ki belirlenen binaları satın aldık. Bir bina gözümüze çarpıyordu yeşil bir bina her gören diyor ki, bu bina keşke yıkılsa sağolsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, yönetimine ve meclisine teşekkür ediyorum. Yıkmak demek bir yandan da yapmak demektir, Kızılkoyun’un güzelliğine bakın, binalar yıkıldıktan sonra ki çehresinin değişimine bakın, birde Şanlıurfa’nın asma bahçelerini kurduğumuzda nasıl bir güzel hale gelecek tamamen gastronomi merkezi haline gelecek.  Seçime girerken şunu söylemiştik, biz uyum içerisinde çalışacağız burada çözülmesi gereken problemleri beraber çözeceğiz ve Ankara’da çözülmesi gereken problemleri de vekillerimizle çözeceğiz dedik ve bugün birçok hizmet Şanlıurfa’ya yapılmaktadır.  İşte Şanlıurfa’ya bayram öncesi güzel bir hediye Şanlıurfa’ya hayırlı uğur olsun” şeklinde konuştu. 

Şanlıurfa Vali Vekili Mustafa Akın ise, Bu yolun mimari olarak, estetik olarak daha üst seviyeye çıkması Şanlıurfa için çok önemli. Kızılay Meydan projesi için karar verenlerin ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda burada yıkım faaliyeti gerçekleşir ve yerine güzel bir proje ile Şanlıurfa’ya hizmet vermeye başlar” şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise, “Bir belediyenin en temel vazifelerinden biri şehri yaşanabilir kılmaktır, şehrin nefes almasını sağlamak, şehrin sakinlerini nefes almasını ve onlara daha rahat yaşayabilecekleri ortamlar sunmak bu belediyeciliğin temel kriterlerinden biridir. Modern kentlerin temel esprilerinden biri meydanlardır, parklardır ve sosyal alanlardır. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası ile beraber yapmış oldukları işbirliği ile inşallah şehrimize yeni ve nefes alacağımız ve yeni bir alan kazanacağız. Emeklerinden dolay Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek ise, “Biz burada yıkım için değiliz, biz güzelliklerin ortaya çıkması için buradayız. Burada bütün temsilciler ortak akıl ile hareket eden bir Şanlıurfa’nın alt yapısını oluşması için bir aradayız. Onca yıkımlar hiçbir zaman burukta yaratmıyor çünkü altında, arkasında geleceğe yönelik güzelliklerin çıkmasıdır ve ben bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise, Kızılay Meydan Projesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ün, Ticaret ve Sanayi Odamızın ve emeği geçen herkesin hassasiyetine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise, “Bugün burada birlik ve beraberliğin hem siyasi birlik beraberliğin hem de sivil toplum kuruluşları ile birlik beraberliğin sembolü olan Kızılay Meydan projesinin inşallah Fatiha’sını vermek üzere bir aradayız. Bu bir yıkım değildir bir doğumdur, Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanım Zeynel Abidin Beyazgül ve onlar beraber seçilen diğer Belediye Başkanlarımız, Meclis Üyelerimiz dahil olmak üzere, milletvekillerimizle ve bütün idareci arkadaşlarımızla beraber Şanlıurfa’da birlik ve beraberlik halinde kangrenleşmiş bir çok soruna hep birlikte el atıyoruz” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise, “Yıllardır sadece Eyyübiye’nin değil Şanlıurfa’nın kalbine saplanmış bir hançerdir bu binalar. Tarihi kent diyoruz, peygamberler şehri diyoruz ama sit alanı olan bölgenin etrafını maalesef ucubelerle kaplamış. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül göreve geldiği günden bu yana bu ucubeleri kaldırma adına ciddi gayretlerini gördük. . Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.