Tarih ve Kültür şehri Şanlıurfa’da Turizm haftası kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılkoyun Nekropol’ünde ney dinletisi düzenlendi. Tarihi alanda düzenlenen geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Şanlıurfa Kalesi Kazı Başkanı ve Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Arkeolog Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Karahantepe Kazı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’un konuşmacı olarak katıldığı panelde kentte yapılan kazı çalışmaları konusunda bilgiler verildi.

Başkan Baydilli Destek İstedi Başkan Baydilli Destek İstedi

BAŞKAN BEYAZGÜL: “ŞANLIURFA TARİH VE TURİZMDE DÜNYANIN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMİŞTİR”

Kentte yapılan kazılarla Şanlıurfa Turizminin büyük bir ivme kazandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa’nın tarihinin sırlar ve gizemlerle doludur. Bu sır ve gizemlerin çözülmesi zaman alacak diye düşünüyorum. 

Şanlıurfa tarih ve turizmde dünyanın cazibe merkezi haline geldiğini görüyoruz. Şanlıurfa’nın tarihini daha da geçmişe götürecek kazı çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm kazı başkanları, araştırmacılar ve arkeologlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 2 saat süren program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.