Kaçak Elektrik Kullanımı Cezasız Kalmıyor Kaçak Elektrik Kullanımı Cezasız Kalmıyor

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. MEDYAURFA.COM köşe yazarı usta gazeteci Sedat Atilla’yı ziyaret eden Külünk, sorularını yanıtladı.

Gazeteci Atilla, artan doğalgaz ve elektrik faturalarını, zincir marketlerdeki fiyat artışlarını, otomotivdeki stokçuluğu ve yaklaşan seçimleri Külünk’e sordu.

SOKAKLA İNATLAŞILMAZ

Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘Siz her gün sokaktasınız. Milletvekili adayı listesi hangi profillerden oluşmalı?’ sorusunu yanıtlayan Külünk ‘Sokakla inatlaşılmaz. Sokak kendi gibi insanları parlamentoda görmek istiyor. Ankara sokaklarında onların kaybolmasını istemiyor’ dedi.

2018 SEÇİMLERİNİ İYİ OKUMAK ZORUNDAYIZ.

2023 seçimlerinin Türkiye’nin geçmiş yüzyıl ve önümüzdeki yüz yıla ilişkin en stratejik seçimi olduğunu bildiren Külünk ‘Türkiye’nin kendi istikametini belirledi. Bu istikamet milletimize doğru anlatıldığında sandıktan büyük bir zaferle tekrar Cumhurbaşkanımız çıkacak. Milletimizi doğru anlayarak, süreci iyi yönetmek zorundayız. 2018 seçimlerini iyi okumak zorundayız. Cumhurbaşkanımız milletimizin teveccühü ile seçimi kazandığı ama parlamento seçimlerinde sandığa yansıyan o seçimdeki oy oranını iyi okumak zorundayız. Vatandaş buradan Ankara’ya gönderdiği milletvekilinin kapısının, telefonlarının sürekli açık, iktidarın başarılarını şehre taşıyacak, kendi gayretleriyle şehri iktidarın başardıklarıyla çok daha güçlü olabilmesine katkı sağlayacak profil istiyor. Seçilmeden önce milletin kapısına giderken randevu istemeksizin gidildiği gibi, milletimiz de kendi oylarıyla seçtiği milletvekillerinden, kendilerine gelirken hangi üslup, hangi dil, hangi nezaket odaklı iletişim kurdularsa, aynı iletişimdeki heyecanının devam etmesini istiyor. Kendisinde karşılığı olan adaylar istiyor. Sokakta karşılığı olmayan, sokağa çıktığı zaman insanların merhaba diyebilme şansının olmadığı, Sayın Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin başardıklarını şehrin kalkınması ve büyümesinde yerel etkin politikalara dönüştürmeyen, kapısı insanlara kapalı, ulaşılmayan profilleri Milletvekili adayı olarak sokak görmek istemiyor. Sahanın Cumhurbaşkanımız noktasında ihtilafı yok. Bu büyük değişimin lideri Sayın Erdoğan’dır’ dedi.

ANKET OYUNLARI…

Külünk, açıklamalarında önemli bir konuya da temas etti. Son dönemde çıkan anketlerde şaibe iddiaları güncelliğini korurken Külünk’de bu konuya değindi. Tartışmaları anketlerle, bazı anket firmalarının kontrollü bir şekilde istedikleri isimleri anketlerde ön sıralara koyduğunun altını çizen Külünk ‘Anket yaptırdık efendim bu şehirde şu arkadaşın ismi çok iyi biliniyor’  denilen şahsın o şehirde hiçbir karşılığının olmadığı modellerle bir milletvekili aday listesi aday listesi belirlenmesini sokak istemiyor. Sokak, milletvekilini Ankara’ya gönderdiğinde ‘ulaşayım, o buraya geldiğinde o bize ulaşsın istiyor. Derdimizi anlatalım. Telefonu bize açık olsun. Tevazu sahibi olsun’ profildeki isimleri istiyor. Bulundukları noktanın gücünü kendi etraflarının şehirde derebeylik oluşturmasına izin vermeyecek isimler istiyor. Seçiliyor, kraldan çok kralcılar oluyor. İsim vermiyorum siyaset yapan herkesin bu tehlikesi vardır. Etraflarında bir grup. Bu grup bulundukları şehirde etki alanı oluşturuyorlar ve o milletvekili ve belediye başkanının nüfusunu gücünü, kredisini dar alanda bir derebeylik modeline dönüştürüyorlar. Sokak bunu istemiyor. Sayın Erdoğan’ın aldığı oyu şehrimde alacak adam istiyoruz diyor’ dedi.

BAYRAK YARIŞINA HERKES HAZIR OLMALI.

Milletvekili adaylığı sürecinde bayrak yarışına herkesin hazır olması gerektiğini de ifade eden Külünk, teşkilatlara da önemli uyarılarda bulundu. Cumhur ittifakı teşkilatlarının, temayüller üzerinden sokakta hiç karşılığı olmayan isimleri, Cumhurbaşkanlığı makamına, AK Parti genel merkezine aday olarak dayatmaması gerektiğine de işaret etti. AK Parti teşkilatlarının 20 yıllık bir mazisinin olduğuna da dikkat çeken Külünk ‘Bir insanın AK Parti teşkilatlarında karşılığı var sorusunun cevabında 20 yılına bakılmalı. Teşkilat kadroları şuan listeyi kendi yapmıştır, mahalle başkanı da onun yanındadır, il yöneticisi de onun yanındadır, bu değil. 20 yıl bu ülke 7 kongre gördü. Her ilde yüzlerce binlerce teşkilat mensubu var. Bugün kendi adaylığı için kimse fırsata çevirmek için hareket etmemeli’ dedi.

ŞANLIURFA POTANSİYLENİN FARKINDA DEĞİL.

Gazeteci Sedat Atilla’nın Şanlıurfa ile ilgili sorularına da yanıt veren Külünk ‘Şanlıurfa üzerine oturup 3 saat konuşmamız gerekir. Şehirle olan hukukum çok güçlü. Burada akrabalarım var. Şanlıurfa’nın her hangi bir noktasında hangi mesele olursa olsun Metin Külünk’ün önüne geldiğinden haberiniz olsun. Şanlıurfa tarım merkezi. İşlenmiş tarım ürünleriyle Şanlıurfa bundan sonra gıda endüstrisinin de merkezi olmalı.. Şanlıurfa turizm merkezi tamam ama turizmden hak ettiği payı alabiliyor mu ? Acil olarak Şanlıurfa’nın sağlık noktasında hızlı adımlara ihtiyacı var. Şanlıurfa sağlık merkezi olmaya hazır mı ?. Şanlıurfa nüfusu artan, genç nüfusu yükselen bir şehir. Bu şehir de mutlak suretle gençliğin istihdam alanlarına yönelik yeni bir strateji belirlememiz lazım. Yeni bir planlama yapmamız lazım. Genç nüfus avantajdır ama genç nüfusun avantaj olmasının önünü açacağımız fırsatlarla güçlendirmemiz lazım. Suriye yarın yeniden kurulacak. Şanlıurfa hazır mı buna? Yarın Türkiye tarım merkezi olacak. Şanlıurfa sanayileşme noktasında hazır mı ? bu soruları sormak zorundayız’ dedi.

DEVLET SESSİZ KALAMAZ.

Gazeteci Sedat Atilla, röpörtaj da asgari ücret zammının ardından zincir marketlerin gıda ürünlerine yaptığı zamları da gündeme getirdi. Konuyla ilgili konuşan Külünk ise hal yasasının mutlaka çıkması gerektiğini ifade etti. Devletin fiyatın kendi dinamikleriyle oluşmasına karışmayacağını da anlatan Külünk ‘Devlet aynı zamanda fiyatın vatandaşın aleyhine bir fırsatçılığa dönüşmesine de müsaade etmez.  Mutlak suretle hal kanunu çıkmalı. Tarladan sofraya gelinceye kadar ki fiyat hareketlerini görmek zorundayız. Serbest piyasa arkasına saklanarak birilerinin raflar ve fiyatlar üzerinden devlete ve millete operasyon çekmesine devlet asla sessiz kalamaz. Bazı şeylere vaktinde ve acil şekilde müdahale etmek gerekiyor’ dedi.

KARADENİZ GAZIYLA DÖVİZ İHTİYACI AZALACAK.

Son aylarda yüksek gelen doğalgaz ve elektrik faturalarına da vurgu yapan Külünk, 2023 yılında Karadeniz gazının kendini hissettireceğini bildirdi. Türkiye’nin kendi doğalgazını üretmesiyle birlikte iç piyasada hangi fiyat temelinde yansıyacaklarını da zaman içerisinde göreceklerini belirten Külünk ‘En stratejik fayda topyekün enerji maliyeti aşağıya düşmüş bir ülkenin döviz ihtiyacı azalması olacak. Döviz ihtiyacının azalan bir ülkenin üzerinde doların hareketliliğine dayalı enflasyon baskısı aşağı çekilecek’ dedi.

Külünk son olarak Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘Günlük kaç telefon görüşmeniz oluyor’ sorusunu da yanıtladı. Haftanın 5 günü günlük 100 ile 150 arası telefon görüşmesinin olduğunu anlatan Külünk ‘Cumartesi 50, Pazar da 30 40 arası oluyor. Ev halkı ise günde bir kez arıyor akşam geliyor musun diye soruyor. Onun dışında Whatshapp hattımdaki trafik günlük 2 binin altına düşmüyor’ dedi.

İLGİLİ HABERLER...