Şanlıurfa'da meslek lisesi öğrencileri, hazırladıkları 2 bin 23 ramazan kolisini, yardıma muhtaç ailelere dağıtıyor.

Kentteki 80 mesleki ve teknik anadolu lisesinde eğitim gören öğrenciler, "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında yardıma muhtaç aileleri evlerinde ziyaret ediyor.

Ziyaretlerde evlerdeki eşyaların tamiratını yaparak ihtiyaçlarını gideren öğrenciler, ramazan dolayısıyla da kendi imkanları ve öğretmenlerinin desteğiyle 2 bin 23 ramazan kolisi hazırlayarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor,

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslek lisesi öğrencilerinin önemli projelere imza attığını söyledi.

Projelerle öğrencilerin insanların hayatlarına önemli dokunuşlar yaptıklarını belirten Turan, "Liseli öğrencilerimiz, ramazan günlerinde ihtiyaç sahibi ailelere giderek 2 bin 23 tane içerisinde erzak bulunan ramazan kolisi dağıtıyorlar. Bunun yanında ailelerin elektrik arızası, mobilya, su tesisatı tamiri gibi işlerini de yapıyorlar." dedi.

Turan, öğrencilerin 2 bin 23 koli hazırlayarak Türkiye'nin 2023 hedeflerine atıfta bulunduğunu ifade etti.

Öğrencilerin yürüttükleri çalışmalarla bilgi ve tecrübelerini bölge halkı ile paylaştığını kaydeden Turan, ramazan kolisi dağıtımının gelecek yıllarda da devam edeceğini vurguladı.

Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Esma Güneşli de arkadaşlarıyla, muhtaç ailelere yardım ettikleri için mutlu olduklarını ifade etti.