Her bir personelin Harran Belediyesi’ni temsil ettiğini ve sorumluluk bilinciyle tüm çalışanların birer Belediye Başkanı olduğuna dikkat çeken Başkan Özyavuz, halka hizmet için mesai mefhumu gözetmeden hayal dahi edilemeyen hizmetleri Harranlı hemşerileriyle buluşturduklarını kaydetti.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, belediye bünyesinde çalışan personel ile bir araya geldi. Belediye Hizmet Binası önünde personel ile buluşan Başkan Özyavuz, seçildiği günden bu yana Harran’a gece gündüz demeden hizmet ettiklerini, mesai mefhumu gözetmeksizin, hafta içi, hafta sonu, gece, gündüz demeden büyük bir özveri ile hizmet seferberliklerine devam ettiklerini ve bu çalışma temposunu her geçen gün artırdıklarına dikkat çekti.

Her bir personelin Harran Belediyesi’ni temsil ettiğini ve sorumluluk bilinciyle tüm çalışanların birer Belediye Başkanı olduğuna dikkat çeken Başkan Özyavuz, bu düşünceyle sahada çalışanların vatandaş ile olan diyalogunu sağlaması gerektiğini ve kısa sürede ilçeye kazandırılan hizmetlerin bir başlangıç olduğunu, Harranlı hemşerilerinin yıllardır özlemini duyduğu hizmetleri vatandaşlara ulaştırmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Başkan Özyavuz yaptığı konuşmada; “Harran’da gece gündüz demeden uykularımızı haram ettik. Ailemize vakit ayırmadan Harran’ımız için çalışıyoruz. Her birinizin, Harran’da yaşayan her bir vatandaşımızın günahı benim boynumdadır. Dolayısıyla benim başarım, sizlerin başarısıdır, Harran’ın başarısıdır. Biz bu yola çıkarken dedik ki bütün duvarları yıkacağız. Harran’da sadece hizmet için var olacağız. Sizler evinize ekmek götürün, çoluk çocuğunuza bakın, cebinizde paranız olsun, mutlu olun, bizler daha çok mutlu oluruz. Harran’ımıza hizmet etmek için uyku nedir bilmiyoruz. Göz kapaklarımızı bir an olsun kapatmadan vatandaşlarımızın dertleriyle dertleniyoruz. Sizlerin de vatandaşlarımızla olan iletişiminiz çok önemli. Allah’ın gücüne, kuvvetine inanan bir insanım. Bu makama milletin gücüyle geldim. Belki aranızda seçimde bana oy vermeyen arkadaşlarımız var. Ama bir güne bir gün bana oy verdi mi vermedi mi diye bakmadan, ayrım gayrım yapmadan çalışmalarımıza hizmetlerimize eşit ve şeffaf bir şekilde devam ettik. Benim için Harran’da yaşayan yüz bin vatandaşımız da aynıdır. Ona göre çalışıyoruz. Sizlerin her biri bir Mahmut Özyavuz olacak. Her biriniz, belediye başkanı sorumluluğuyla çalışacak.

Sizler biliyor muydunuz, Harran’ın şu anda en büyük çiftçisi benim. Benim paraya ihtiyacım var mı? Yok! Benim şana, şöhrete de ihtiyacım yok. İnsanımızın yaralarına merhem olabilmek için bu makamı araç olarak kullanıyoruz. Belediye benim için bir araçtır. Niye? Sizlerin sorunlarını çözelim diye. Ben çünkü kendimi size, halkıma, milletime adadım.

Mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Belediyemiz hizmet kapısıdır, milletin kapısıdır. Burada gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız.  Dolayısıyla araç gereçler konusunda da belediyemizin araçlarını kullanırken kendi aracımızı kullandığımız zamanki hassasiyeti göstereceğiz. Ben belediye başkanı seçildiğim günden bugüne kendi aracıma bir litre belediyenin yakıtından kullanmadım. O günden bugüne daha cebime maaşımı koymadım. Tüm maaşımı hesabıma yatar yatmaz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşıyorum. Benim paraya da başka bir şeye de ihtiyacım yok. Tek ihtiyacımız halkımızın mutluluğu karşısında dualarda yer almak.

Şu anda kırsal mahallelerimizde köy içinde 150 km asfalt yol yaptık.600 Bin Metrekare köy içlerinde parke döşeme çalışması gerçekleştirdik. Çalışmalarımızla Harran’ın çehresini değiştirdik. Hayal dahi edilemeyen hizmetleri hemşerilerimizle buluşturduk. Cenab-ı Allah’ın izniyle, milletimizin gücüyle bu işleri gerçekleştirdik. Bizler gücümüzü milletimizden alıyoruz. Yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızın dertleriyle dertleniyor, çözüm için de kalıcı adımlar atıyoruz.” diyen Başkan Özyavuz; hayal dahi edilemeyen hizmetleri Harranlı hemşerileriyle buluşturduklarını belirterek; “Biz büyük bir aileyiz. Sizler de bu büyük ailenin değerli bireylerisiniz. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarınıza devam etmesini diliyor, bugüne kadar ve bundan sonra vereceğiniz emekler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.