Cumhuriyet’imizin ilanının 97. yıl dönümü sebebiyle bir kutlama mesajı yayımlayan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, birçok zorluklar ve imkansızlıklara rağmen inanç ve azimle güçlenerek, en ağır bedelleri de göz kırpmadan ödeyip Cumhuriyet’imizin kurulduğunu aktardı.

Başkan Özyavuz mesajında; Cumhuriyet’in milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısı olduğuna işaret ederek, “Türk Milleti bu iradeye türlü zorlukları aşarak kavuşmuştur. Vatan toprakları üzerinde oynanan oyunlar ile iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vererek tarihin az şahitlik ettiği bir mücadele örneği verip Cumhuriyet’imizi kurduk. İşte bugün, 97. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet’imizin simgesi olan Ay Yıldız’lı Bayrağımız rengini bağımsızlığımız ve hürriyetimiz uğruna şahadet şerbeti içmiş şehitlerimizin aziz kanlarından almaktadır. Bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı uğruna gözlerini dahi kırpmadan canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Hedeflerimize ilerlemek ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek için her anımızı çalışmakla geçireceğiz.”

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet dileklerimizle, gazilerimizi de minnet ve şükran duygularımızla anıyor tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Başkan Özyavuz mübarek Mevlid Kandili ile ilgili yayımladığı mesajda ise şu ifadeleri kaydetti;

 "Sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi'nin yıldönümü dolayısıyla bir kez daha idrak edeceğimiz Mevlid Kandili vesilesiyle kendisine ümmet olma bahtiyarlığını yaşadığımız, insanlığa yol gösterici ve kurtuluş rehberi olarak gönderilen peygamberimize, aline ve ashabına salat ve selam olsun.

Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV), örnek ahlakı  ile bizlere her zaman ışık olmaktadır. O, güzel ahlakı ile henüz Peygamberlik müjdelenmeden önce bile herkesin takdir ve beğenisini alan eşsiz bir kişiliğe sahipti. Bu yüzdendir ki Peygamberlik dönemi öncesinde bile kendisine “Muhammedü’l-emîn” yani “Güvenilir Muhammed” denilmekteydi. Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve hoşgörülü davranan Hz. Muhammed (SAV), sadece sözleriyle değil davranışlarıyla da tüm insanlığa, iyi bir insan olmanın en güzel örneklerini göstermiştir.

Bugün dünyanın birçok yerinde devam eden savaş ve çatışmaların, akan kan ve gözyaşlarının sona ermesi ancak O’nu örnek almamızla mümkün olacaktır. Bunun için kendi ailemizden ve çevremizden başlamak üzere hoşgörülü, adil ve dürüst bir yaşam sürmemiz ve sürdürmemiz gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e layık ümmetin birer ferdi olmayı nasip etmesi duasıyla Mevlid Kandilimizi kutlar, bu güzel gecenin milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ederim"