Şanlıurfa'da feci kaza: Genç bir doktor öldü, 6 kişi yaralandı Şanlıurfa'da feci kaza: Genç bir doktor öldü, 6 kişi yaralandı

Mesajında, 2023 yılının başta tüm İslam âlemi olmak üzere tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet anlayışı çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde geçirilecek bir yıl olmasını temenni eden Başkan Özyavuz sağlıklı ve huzurlu bir yıl dileklerini iletti.

2022 yılının belediyecilik faaliyetleri açısından oldukça verimli bir yıl olduğunu belirten Başkan Özyavuz, sosyal ve katılımcı belediyeciliğin gereği olarak vatandaşlarla birlikte önemli projeleri hayata geçirdiklerinin bilgisini verdi.

2022 yılı içerisinde Harran’da özlenen hizmetleri ürettiklerini belirten Özyavuz,” Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne hep vatandaşlarımızla yaptığımız görüş alışverişleri neticesinde ilçemize hizmet ettik. Tamamladığımız projelerin tümü ihtiyaçlar doğrultusunda ve karşılıklı istişareler neticesinde ortaya çıkan fikirlerdi. 2022 yılı itibariyle de birçok projemizi tamamlayarak hizmete sunduk.” 

2023 yılında da Cenab-ı Allah’ın izniyle Harran’ımızda şuan taslakta olan birçok projeyi hayata geçireceğiz. Bu duygu, temenni ve düşüncelerle kıymetli hemşerilerimizle acı ve tatlı olayları, sevindirici gelişmeleri, mutluluk veren anıları ile bir yılı daha geride bırakıyor, umudumuzu koruyarak, huzur içinde bir yıla girmenin coşkusunu yaşıyoruz. 2023 Yılının ülkemiz, milletimiz, Harran’ımız ve tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını; ülkemizde ve yeryüzünde sevgiye, barışa, dostluğa, birlik, beraberlik ve dayanışmaya vesile teşkil etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

MEKKE'NİN FETHİ'NİN 1393'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ

Mesajında Mekke’nin Fethi’nin 1393’ üncü yıl dönümüne de değinen Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Allah’a iman ettikleri için yurtlarından göç etmek zorunda kalan büyük bir davanın önderi Hz. Muhammed (S.A.V)’ ve ashabının birlikte yalnızca Mekke’yi değil beraberinde gönülleri de fethettiklerini söyledi.

Fetihle birlikte Mekke şehrinin gerçek kimliğine bürünerek, batıl inançlarla mücadele eden bir ilim merkezi halinde geldiğini hatırlatan Başkan Özyavuz,’’ İnsanlık tarihi açısından dönüm noktası olan Mekke’nin fethi, biz yöneticilere de önemli mesajlar vermektedir. Gerçek fethin coğrafyaları değil aslında gönülleri fethetmek olduğunu göstermektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in ahlakıyla gönülleri nakış nakış işlemektir. Bu kapsamda bizlerde hep gönül belediyeciliğini sürdürüp, vatandaşlarımızın yüreklerinde yer alma gayretinde olacağız.” İfadelerini kullandı.