Bugün Çiçek ve Kurt ailesi fertleri Başkan Özyavuz’u hanesinde ziyaret ederek husumetin barışla noktalandığını ilan etti. Başkan Özyavuz; husumeti daha fazla uzatmadan barışa ikna olan ailelere teşekkür ederek, “Huzur şehri Harran her zaman huzur şehri olmaya devam edecektir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Harran ilçe kırsalında akraba Çiçek ve Kurt ailesi fertleri arasında tartışma yaşanmış, tartışma ilçe merkezine de taşınmıştı. O esnada çalışmaları yerinde incelemek sahada temaslarda bulunan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, olay yerine ekip arkadaşlarıyla birlikte intikal etmiş, her iki aile bireylerine de sağduyu çağrısında bulunmuştu.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un yoğun girişimleri sonucu her iki aile bireyleri de barışa ikna olarak bugün Başkan Özyavuz’un hanesinde bir araya geldi. Misafirleriyle tek tek ilgilenen Başkan Özyavuz, her iki aile bireylerine de barışa ikna oldukları için teşekkür ederken, benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Harran’ın bir huzur şehri olduğuna dikkat çeken ve bu huzurun da ilelebet devam edeceğinin altını çizen Başkan Özyavuz yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi huzur kenti Harran’da geçtiğimiz günlerde akraba Çiçek ve Kurt ailesi arasında kırsalda yaşanan ufak bir tartışma Harran ilçe merkezine de taşınmıştı. Ben göreve geldiğim gün dedim ki; “Ben gücümü sizlerden alıyorum, benim bir aşiretim yok. Benim aşiretim Harran’dır.” Onun için, dün Sayın Valimiz Abdullah Erin ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın Selçuk Doğuş’un tavsiyesi ile bizlerin ve kanaat önderleri ile dostlarımızın araya girmesi ile bu ufak tartışma sulh ile sonuçlanmıştır. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ben bu sulhta emeği geçen başta Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah Erin’e, Sayın İl Emniyet Müdürümüz Selçuk Doğuş’a, kanaat önderlerimizden Duveçet Aşiret Reisi Sayın Halil El Dihliz’e, Şanlıurfa’dan gelen bütün kanaat önderlerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, Sayın Hikmet Başak’a, Sayın Mustafa Acar’a, Sayın Fevvaz El Dihliz’e, Sayın Hadi Çiçek’e ve Sayın Ahmet Kurt’a teşekkür ediyorum. Hepinize selamlarımı ve sevgilerimi iletirken bir daha inşallah Harran’ımızda böyle bir huzursuzluk yaşanmaz. Harran huzurun kentidir ve her zaman huzurun kenti olacaktır.” Dedi.

Başkan Özyavuz ile bir araya gelen Çiçek ve Kurt ailesi fertleri ise yaşananlar sonrası barış sağlandığını ve barışa öncülük ettiği için de Başkan Özyavuz’a teşekkür ettiklerini kaydetti.