Başkan Özyavuz konuyla ilgili bir mesajda yayınladı.

Özyavuz mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Hz. Âdem’in ilk buğday tohumunu ektiği rivayet edilen, yolların kavuştuğu medeniyetlerin buluştuğu, dünyanın ilk ticaret merkezi, Emevilerin başkenti, en önemlisi de dünya üzerinde kurulan “ilk islam üniversitesinin bulunduğu Harran’a hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunun 100. Yılının ilk kültür, sanat ve müzik festivalinin Harran şehrinde gerçekleştiriliyor olmasından mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bilim, Harran şehrinden dünyaya ilham olmuştur. 1400 yıl önce atalarımız bu topraklardan ayı, yıldızı, güneşi incelemiş fen, kimya ve matematikte dünyaya örnek olmuşlardır. Harran şehri, bağrında taşıdığı kültür varlıklarının yanı sıra, tarihsel misyonu ile din, kültür, sanat, edebiyat, felsefe ve astronomi gibi alanlarda dünyanın ilk üniversitesi olarak ilim ve irfan yurdu olmuştur.

İbn-i teymiye, sâbit bin kurrâ, Sinan bin sabit, ümmül hayr, El Battani, Cabir bin Hayyam bu bereketli topraklarda yetişmiş ilime ve bilime yön vermişlerdir. Bu vesileyle, nice yıllarda sizlerle Harran’da buluşmayı diliyor,

Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.

Göbeklitepe'de turizm haftası kutlandı Göbeklitepe'de turizm haftası kutlandı

Ne mutlu Türk’üm diyene!’’