Hedeflerinin Harran’ı turizmin başkenti yapmak olduğunu belirten Başkan Özyavuz, bu yönde adımlar attıklarına dikkat çekti. 

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, tarihi ilçenin dokusunu daha çok ön plana çıkaracak çalışmalara imza atmaya devam ediyor. İlçe merkezinde halk arasında ucube yapı olarak adlandırılan eski ilçe Tarım Müdürlüğü binasının yıkım çalışmalarının startını veren Başkan Özyavuz, Harran’ı Türkiye’nin dalgalanan en güzel bayrağı yapmak için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. 

Din, kültür, sanat, edebiyat, felsefe ve astronomi gibi alanlarda Dünya’nın İlk Üniversitesi’nin bulunduğu ilim ve irfan yurdu Harran Şehrini kent estetiğine ve tarihi dokusuna uygun mimari projelerle buluşturmaya devam ettiklerini belirten Başkan Özyavuz, ilçenin tarihi dokusuna aykırı eski ilçe Tarım Müdürlüğü binasının yıkım çalışmalarını başlattıklarını söyledi. 

Başkan Özyavuz yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi Harran, tohumun ilk filizlendiği, medeniyetin beşiği, tarihin, tarımın, kültürün merkezidir. Harran ilçemizin çehresini değiştirmek için Belediyemizin bütün imkanlarıyla gece gündüz demeden her gün ciddi adımlar atıyor, her gün yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Bugün de Harran ilçe merkezinde bulunan ucube eski ilçe Tarım Müdürlüğü binasını yıkıyor ve yerine de çok güzel projelerle Harran’ımızın tarihi dokusuna uygun, ilçemizi turizmin başkenti yapabilmek için vizyon projeler gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı arkadaşlarımız sürdürüyor. Harran Belediyesi olarak gece gündüz demeden Harran’ımızı Türkiye’mizin dalgalanan en güzel bayrağı yapmak için, tarihin ve kültürün merkezine yakışır görünüme kavuşturabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyor, tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özyavuz açıklamaları sonrasında bölgede esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi.