Büyükşehir Belediyesinin kendi tesislerinde özenle hazırlanan ve paketlenen kente özgü kebap ve sıcak yemekler binlerce ihtiyaç sahibi ailenin sofrasına doğru yola çıkıyor.

Ramazan Ayı boyunca 195 Bin vatandaşa sıcak yemek ulaştıracak olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daha önceden tespiti yapılan yaşlı, engelli, kimsesiz ve ağır hastalıkları bulunan, yemeğini yapamayacak durumda olan vatandaşların kapılarına kadar giderek yardımlaşma ayı olan Ramazan’ın maneviyatını yaşatıyor.

“RAMAZAN AYI BOYUNCA 195 BİN VATANDAŞA SICAK YEMEK”

Şanlıurfalı vatandaşların ve tüm İslam Âleminin mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Ramazan Ayı boyunca 195 Bin vatandaşımızın evine sıcak yemek götüreceğiz” dedi.

“TUTMADIĞIMIZ EL GİRMEDİĞİMİZ GÖNÜL KALMAYACAK”

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarını tek tek çalarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlarımızın emrinde olduğunu belirtiyoruz.  Ramazan Ayı boyunca tutmadığımız el, girmediğimiz gönül kalmasın diye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olarak gönül sofralarına misafir olacağız.

“VATANDAŞIMIZIN GÖNÜL SOFRASINA MİSAFİR OLACAĞIZ”

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi bir ailenin kapısını çalıyoruz. Yetim bir aile… Evin içerisinde temel ihtiyaçların olmaması durumunda hemen harekete geçerek ailemizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Buzdolabından çamaşır makinesine, halısından perdesine kadar tamamlıyoruz. Ailemize yardım elini uzatıyoruz. Akabinde iftar sofralarını kurarak gönüllerince bir iftar yapmalarını sağlıyoruz.

“ŞANLIURFA PAYLAŞMANIN VE DAYANIŞMANIN ŞEHRİDİR”

Şanlıurfa Hz. İbrahim’in şehridir. Bu şehir cömertliği, misafirperverliği ile nam salmış, misafirsiz sofraya oturmayan halkın, paylaşmanın ve dayanışmanın şehridir. Burada misafirler için kurulan sofralar bereketlidir. Ev sahibi misafire hakkıyla hizmet etmenin tatlı telaşını yaşar. 

Milletvekili Yazmacı öğrenci evinde sahur yaptı Milletvekili Yazmacı öğrenci evinde sahur yaptı

“RAMAZAN SOKAĞINDA ESKİ RAMAZAN GELENEĞİNİ YAŞATACAĞIZ”

Özlem duyduğumuz eski ramazan aylarını yâd edeceğimiz Haleplibahçe Bölgesindeki ‘Ramazan Sokağı’ etkinliklerimizde birbirinden kıymetli sanatçılarımızı, hocalarımızı sizlerle buluşturacağız. Programlarda sema gösterilerinden tasavvuf müziğine, Karagöz'ünden orta oyununa, çocuklar için sürpriz yarışmalardan çeşitli ikramlarına kadar her şeyi hazırladık. Çocuklar çocuk olmanın tadına varırken büyüklerde o eski Ramazan aylarını yeniden yaşayacak.