Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler, Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler, Kamudan Kamuya e-Hizmetler, Küçük Ölçekli Belediye, Orta Ölçekli Belediye ve Büyük Ölçekli Belediye kategorilerinde çok sayıda projenin başvurduğu “eTR Ödülleri”nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Kent Bilgi Sistemi Şube Müdürlüğü tarafından "Belediye Otomasyon Sistemi" projesiyle "Berat" ödülü aldı.

TBMM'de düzenlenen ödül töreninde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı 'Berat' ödülünü TBMM Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'dan aldı.

'Büyük Ölçekli Belediye Kategorisi'nde finale kalan Kocaeli Büyükşehir Bel. Su ve Kanalizasyon İdaresi İSU Genel Müd. - Mobil Çevre Denetim Sistemi ile ödül alırken, Finale kalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi berat belgesi aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesiyle birlikte finale kalan İETT İşletmeleri Genel Müd. - İETT ERP Projesi, Konya Büyükşehir Bel. - Mobil Konya Uygulaması Park Yeri Bul Projesi ve Konya Büyükşehir Bel. - PATİ Projesi ile 'berat' aldılar.

eTR ödülleri ile örnek e-Devlet uygulamalarına dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenip özendirilmesi ve bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşması hedefleniyor.