Eyyubi’ye ilçe sağlık müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 

‘Ben Olsaydım’ projesi kapsamında bağımlılıkla mücadelede başarıya ulaşmak için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organları gibi toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle yaşanan sorunlara karşı çözüm örnekleri ortaya konuldu. Tüm bağımlılık türlerinin her biri gençler ve kadınlar özelinde ayrıca değerlendirildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Haliliye İlçe sağlık Müdürlüğü tarafından Madde bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırılması amacıyla düzenlenen çalıştayda alkol, tütün, uyuşturucu ve davranış bağımlılıklarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Çalıştayın açılışına Haliliye kaymakamı Metin Esen, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları, Kurum Amirleri ve personeli ile STK temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm yaptığı açılış konuşmasında; “Bağımlılık aslında kişinin bağımsızlığını kaybetmesidir. Bağımlılıkla mücadele aslında bir bağımsızlık mücadelesidir. Bana bir şey olmaz çoluk çocuğuma bir şey olmaz yaklaşımı beyhude bir yaklaşımdır. Bu tür çalıştayları önemsiyoruz. Çünkü hem mevcut bilgilerin tekrarı hem de yeni bilgilerin oluşmasının sağlanması açısından önemlidir. Salonda ‘Ben olsaydım’ baskılı kâğıtlar var burada görüşlerinizi yazmanızı istiyoruz, görüşler bizim için önemli bize yol gösterecektir. Bu çalıştayda oluşacak bilgiler bir kılavuz niteliğinde olacak ve tüm Türkiye'de bu kılavuz uygulanacaktır. Organizasyon ekibine teşekkür ediyorum, bütün katılımcılara teşekkür ediyorum ”dedi.

Haliliye Kaymakamı Metin Esen yaptığı konuşmada; “İl Sağlık Müdürümüz ve İlçe Sağlık Müdürümüzün belirtikleri gibi bağımlılıkla mücadele toplumda hepimizin her kesimin ilgilendiği, bir ucundan tutarak mücadele edilmesi gerektiren bir konudur. Çalıştay içinde çok güzel bir nokta belirlenmiş ‘ben olsaydım’ toplumdaki herkesin, yediden yetmişe herkesin Bir fikri bir düşüncesinin olmuş olduğu bir konu bağımlılıkla mücadele, kişisel olarak mücadele etmemiz gereken bir konu olduğunu hatırlatarak herkese sevgi ve saygılarımı sunarım ”dedi.

Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Atlas yaptığı açıklamada; “Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Haliliye kaymakamlığımızla beraber bugün Haliliye ilçesi bağımlılıkla mücadele çalıştayına başlamış bulunmaktayız. Çalıştayımıza ilçe Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz katkı sunmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı AMATEM ve ÇAMATEM birimleri tanıtımı yapılmıştır. Çalıştayımızda ‘ben olsaydım’ teması işlenmektedir. ‘Ben olsaydım’ teması çerçevesinde misafirlerimize ‘ben olsaydım’ görüş kartları dağıtılmış ve görüşleri alınmıştır. Alınan görüşler çalıştay sonrasında değerlendirilip raporlanacaktır. Bağımlılıkla mücadelede ben olsaydım diyerek herkesin katkısını bekliyoruz” dedi
 

Şanlıurfa'da feci kaza: 3 ölü 6 yaralı Şanlıurfa'da feci kaza: 3 ölü 6 yaralı