Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından trafik kazalarını önlemek için hazırlanan kamu spotu, şehir içi toplu taşıma araçlarında yayınlanıyor. 

İl Jandarma Komutanlığınca trafik kazalarının önlenmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla hazırlanan kamu spotu, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokolle şehir içi toplu taşıma araçlarındaki monitörlerde yayınlandı. 

Vatandaşların yolculuk sırasında izlediği videoda, güvenlik kameralarına yansıyan bazı kazalar, kazaların gazetelerde yer alan küpürleri ve uyarılar yer alıyor. 

Yolculardan Süleyman Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür kamu spotlarının toplu taşıma araçlarında yayınlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Kamu spotunu izleyen herkesin, trafik kurallarına daha çok uyacağına inandığını belirten Doğan, "Videolarda trafik kazalarının nasıl meydana geldiği ve nasıl önleneceği çok iyi anlatılmış. Özellikle trafik kurallarına mutlaka uyulmasına dikkat çekilmiş. Böyle bir kamu spotu hazırladıkları için jandarma komutanlığına teşekkür ederim." dedi.

Sinan Olgun da otobüse her bindiğinde videoyu izlediğini ve trafik kurallarına uyma konusunda bilinçlendiğini ifade etti.

Otobüs şoförü Bedir İnce ise toplu taşıma araçlarına her kesimden vatandaşın bindiğini, binen herkesin kamu spotunu izlediğini kaydetti.