Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Erin, mesajında, bir Kadir Gecesi'ni daha ihya etmenin huzur ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

Resim

Kadir Gecesi'nin insanlığın kadrini yücelten en faziletli ve en kutsal gece olduğunu belirten Erin, "Büyük hikmet ve sırlarla dolu bu gecede yapılacak dua ve ibadetlerinizin kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederken, sınır ötesinde ve yurt içinde terörle mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimizin moral ve muzafferiyetleri için hassaten dua edilmesini istirham ederek, Kadir Gecenizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de Kadir Gecesi'nin İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

Yapılacak duaların kabul olmasını dileyen Beyazgül, şunları kaydetti:

Resim

"Semaya açılan ellerin boş çevrilmediği, günahların bağışlandığı bu mübarek geceden bizler de sonuna kadar istifade etmeliyiz. Birlik, beraberlik, sevgi, barış, dostluk ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmeliyiz. Manevi duyguların daha da anlam kazandığı mağfiret dolu bu gecenin tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu günlere vesile olmasını diliyor, Aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gece'sini tebrik ediyorum."

Şanlıurfa'da Kandil kutlaması yayınlayan Belediye Başkanları.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz:

Resim

''Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın bizlere ebedi azaptan kurtuluş fırsatı sunan bu son günlerini taçlandıran Kadir gecesine kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.  Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan özelliklerin başında, Allah’ın kullarına merhametinin en büyük nişanesi olarak indirilen ve 14 asırdır insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gece indirilmiş olması gelmektedir. Rabbimizin, “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Bizleri bir kutsal ayın kutsal bir gecesine kavuşturan Cenab-ı Allah'a’ hamd olsun. Kadir gecesinin kadrini, kıymetini bilelim. Bu gecenin açlıkla, yoksullukla, savaşla ve başka belalarla uğraşan bütün insanların huzur ve mutluluğa erişmesine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlıurfa'mızın, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini tebrik ediyor; Cenab-ı Allah'tan oruçlarımızı ve tüm ibadetlerimizi kabul buyurmasını; bu gecenin, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın sıhhat, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.''

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak:

Resim

"Yüce Rabbimizin kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirdiği Kadir Gecesi'ne ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz. Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği bu mübarek gecenin faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacağını umuyoruz. Unutmamamız gereken önemli bir hususta bu hayırlı gecenin aynı zamanda müminler için de bir fırsat olduğudur. Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi'nin başta kadirşinas Siverekli hemşerilerime, ülkemize, tüm insanlığa sevgi ve barış getirmesini niyaz ediyorum. Rabbim bu mübarek gecenin hürmetine birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin."

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat:

Resim

“Ramazan orucunun son günlerinde böyle müstesna bir zaman diliminin biz İslam âlemine hayır, sağlık, huzur ve bereket getirmesini dilerim. Arz-u halimizi, bir ömür sermayesine denk gelen bu gecede içtenlikle Allah’a sunmanın huzuru içindeyiz. Kıymet bilen her Müslüman, bu mübarek Kadir Gecesi’ni, İslam âleminin ortak duası ve sesi olduğu şuuruyla ibadet, dua ve tevekkül ile geçirecektir. Kadir Gecesi, İslam âleminin maneviyatı doruklarda hissettiği yaklaşık bir aydır devam eden ramazan orucunun bu son günlerinde Allah’ın bir hediyesidir. Ne mutlu, Kadir Gecesi’ni hakkıyla istifade ederek imanını ameliyle Allah’a sunanlara! Ne mutlu böyle müstesna zamanları alnının akıyla ifa ederek Allah’a ibadette yarışanlara! Bu duygularla, hemşerilerim başta olmak üzere yeryüzünün bütün coğrafyalarında varlığını İslam ile ikame eden tüm Müslümanların Kadir gecesini tebrik eder, tüm dünyaya huzur, bereket, sağlık ve barış getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş:

Resim

“Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise azaptan kurtuluş olarak bilinen Ramazan Ayı’nın son günlerini idrak etmekteyiz. Çok şükür Ramazan ayını dolu dolu geçirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Yine Kur’an-ı Kerim’de Bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah mübarek gecede tüm Müslüman kardeşlerimiz için, tüm islam alemi için bol bol dua edeceğiz. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığa sevgi ve barış getirmesini temenni eder, başta Şanlıurfa’lı hemşerilerim olmak üzere tüm Müslüman âleminin Kadir Gecesini kutlarım. “

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya:

 “Mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan’ın sonuna geliyoruz ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni karşılamanın sevincini yaşıyoruz. Bu gece, Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in nazil olduğu bir gece. Bu nedenle de Kadir Gecesi bizler için ilahi anlamda çok önemli. Allah’ın rahmetinin ve bağışlamasının yeryüzüne sağanak halinde yağdığına inandığımız bu gecede Ramazan Ayı’nda yaptığımız ibadetlerimiz inşallah taçlanacaktır.  Bu vesile ile Mübarek Kadir Gecesi’nin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam coğrafyasına ve insanlığa hayırlar getirmesine; birlik-beraberliğin güçlenmesine, savaşların ve sağlık sorunlarının son bulmasına vesile olmasını diliyorum.   Her birimizin dualarının kabul olmasını dilerim. Kadir Gecemiz mübarek olsun."

Resim

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak:

Şanlıurfa DEPSAŞ’tan önemli açıklamalar Şanlıurfa DEPSAŞ’tan önemli açıklamalar

Resim

Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız. Kadir Gecesini, kendi dışındaki bütün zaman kesitlerinden üstün tutan nitelik, bütün insanlık için hidayet ve mutluluk rehberi olan ilahi kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlanılmış olmasıdır. Kur’an ile önem kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur’an’a samimiyetle yönelmek ve onun insanlığa sunduğu benzersiz mesajlarını okumak, anlamak, düşünmek ve yaşamakla mümkün olacaktır. Mükâfatların, sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi, kendi benliğimize sahip çıkarak, ömrümüzü gözden geçirme ve sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve onlar için af dileyerek Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yenilenme, birbirlerimizle aramızdaki sevgi ve muhabbetin hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Küskünlüklerin, dargınlıkların, kırgınlıkların yok olup muhabbetlerin, kucaklanmaların, hal hatır sormaların ve gönülden sevmelerin başlangıcına start vermenin zamanıdır. Bize manevi arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gecenin, yaşantımızda ve davranışlarımızda kalıcı değişiklikler meydana getirmesi önemli bir konudur. Bu sebeple ibadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilerek, her ayı Ramazan ve her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşama hedefinde olmalıyız. Sadece kendimiz için değil herkes için yaşamalıyız. Manevi lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna ve muazzez Gece’nin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Yüce Mevla’mızdan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyor. Ülkemize, ilimize, ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.