Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitimlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  Kardiyoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde Akciğer Damar Hastalıkları Araştırma Derneği olarak "Pulmoner Hipertansiyon Güncelleme Toplantısı” gerçekleştirildi.  Toplantı Akciğerin damarsal hastalıkları alanında faaliyetlerini sürdüren Akciğer Damar Hastalıkları Araştırma Derneği (ADHAD) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Küçükoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.

Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ kardiyoloji kliniğinin geçmişten günümüze durumu, yapılan akademik ve sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi verdi.

Güncelleme toplantısı oturumuna başkanlık yapan Akciğer Damar Hastalıkları Araştırma Derneği (ADHAD) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Küçükoğlu, Pulmoner hipertansiyon tedavisinde gelinen durum ve değerlendirme yöntemleri ile ilgili son verileri açıkladı.

Harran Tıp Kardiyoloji Anabilim Dalında Pulmoner Hipertansiyon hastalarının tanı ve tedavilerini yapan Prof. Dr. Asuman Biçer; sağ kalp ve akciğer basınç ölçümlerinin kalp ultrasonu ile nasıl yapılacağını katılımcılar ile paylaştı.  

Prof. Dr. Biçer, Harran Kardiyoloji Kliniklerinde takip ettikleri hastalarda alınan görüntüler eşliğinde katılımcılara klinik uygulamada yapılması gerekenleri aktardı.

Ankara Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde Kardiyak görüntüleme alanında çalışan, Prof. Dr. Omaç Tüfekçioğlu ise tecrübe ve deneyimlerini paylaşırken, Akciğer basıncı yükselmiş hastaların ilaç ve ilaç dışı tedavi yöntemlerinin neler olduğunu, hastaların takiplerinde önemli noktaların neler olduğunu ve hastaları bekleyen riskler konusunda bilgi verdi.
Toplantıya Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek, Harran Tıp Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında Doç. Dr. Şerif Kurtuluş, Doç. Dr. Hasan Zafer Ali Sak, Dr. Hamdiye Turan, Pediyatrik Kardiyoloji uzmanları başta olmak üzere çok sayıda hekim katıldı. Toplantıya katılan hekimler, pulmoner hipertansiyon konusunda çok faydalı bir toplantı olduğunu dile getirdiler.

Toplantı çıkışında konuşan Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek, “Başta Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanımız Recep Demirbağ hocamıza teşekkür ediyorum. Böyle önemli bir toplantının Şanlıurfa’da yapılması bizleri sevindirmiştir. Kardiyoloji görüntüleme alanında uzman hocalarımız tecrübelerini aktardıkları için kendilerine de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.