Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen "Kurtuluşunun 100. Yılında Uluslararası Kültür ve Tarih Festivali" dolayısıyla basımı gerçekleştirilen '100. Kurtuluş Yılı Gazetesi' vatandaşlara ve esnaf gruplarına dağıtıldı. Gazetenin dijital ortamda da yayını yapılarak tüm Şanlıurfalılara ulaşması sağlandı.

ARŞİV AMAÇLI DAĞITIM YAPILDI

Az sayıda ve temsili olarak esnafa dağıtılan 100. Kurtuluş Yılı Gazetesi uygulaması vatandaşlardan da tam not aldı. Dağıtım sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün selamları iletilerek her baskı adedi için ayrı ayrı vatandaşlara ve esnaf gruplarına "Koronavirüs tehlikesi nedeniyle lütfen elde ele vermeyiniz. Kurtuluşun 100. yılına özel arşiv için dağıtımını yapıyoruz. Lütfen arşivinize alınız" şeklinde ifadelerde bulunuldu.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN BEYAZGÜL'E TEŞEKKÜR

Sahaya dönük etkinliklerin ertelendiği 'Kurtuluşunun 100. Yılında Uluslararası Kültür ve Tarih Festivali' için bu tür bir yaklaşımın doğru bir karar olduğunu belirten vatandaşlar, gazetenin kendilerine büyük bir moral kaynağı olduğunu söylediler. Vatandaşlar, "Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ediyoruz. 1920'lere bizi götürdü. Böylesine günlerde bizler için büyük bir moral oldu" diye konuştular.

100. Kurtuluş Yılı Gazetesi, Şanlıurfa'nın tarihi sokaklarında evlere de dağıtıldı.