Etkinlik Grup Mevlana'nın seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle başladı. Semazenlerin eşsiz gösterisi ise etkinliğe katılanlara mevlid kandilinde tasavvufi bir gece yaşattı.   

Şanlıurfa Müzesi önünde yeni normale uygun şekilde gerçekleştirilen ‘’Tasavvuf Günleri’’ etkinliğine gelen vatandaşlar, ateşleri ölçülerek etkinlik alanına alındı. Tek kullanımlık seccade ve çeşitli ikramların dağıtıldığı gecede cemaat ile yatsı namazı eda edildi. Bayanlar yatsı namazını alanda kurulan çadırlarda eda etti. 

GRUP MEVLANA VE SEMAZENLER BÜYÜLEDİ

Saat 18'de başlayan etkinlikte ilk olarak sahneyi Grup Mevlana aldı. Birbirinden güzel ilahileri seslendiren gruba eşlik eden semazenlerin semah gösterisi ise Şanlıurfalıları adeta büyüledi. Grup Mevlana'nın ardından İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak ile Hatip Mustafa Özkaya Şanlıurfalılarla buluştu.

Grup Mevlana'nın ardından Şanlıurfalılarla buluşan İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak ve Hatip-Şiir Yorumcusu Mustafa Özkaya etkinliğe katılan vatandaşlara bilgi ve birikimlerinden kesitler sundu.

ŞENOCAK: HAYDİ MÜSLÜMANLAR BOYKOTA DESTEK VERMEYE HAZIR MISINIZ    

Fransa'da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) yönelik yapılan ahlaksız karikatürler için ve Peygamberimize çirkin ifadelerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a ateş püsküren İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak, Şanlıurfa'da katıldığı etkinlikte boykota destek istedi. 

Şenocak, "15 asır önce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) niçin saldırıyorlarsa bugün de onun için saldırıyorlar.  Dün insanlığın alın terini sömürenler,  iffetini çiğneyenler,  dün siyah kadının çocuğu diyerek, insanları köleleştirenler işte bugün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) onlar saldırıyorlar. Peygamber Efendimize güç yettiremeyeceklerini gören zalimler, bu kez onun eşine, dünyanın en iffetli kadınına, Hz Aişe annemize, dünyanın en iffetsiz iftirasında bulunmadılar mı? Şimdi en ahlaksız karikatürlerle Peygamber Efendimizin iffetine namusuna saldırıyorlar. Bu yüzden fransız mallarını boykot ederek  Hz. Muhammed’e (SAV) yardım etmeye hazır mısınız Müslümanlar" dedi.

Yaşanan tüm bu olumsuzlukları Allah'ın izniyle yeneceklerini ifade eden İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak sözlerine şöyle devam etti. 

"Bu mesele şunun meselesi bunun meselesi değildir. Hak ile batılın meseledir. Allah'ın izniyle yeniden Anadolu  İnşallah İslam'ın karargahı olacaktır. Ümmetimiz ayağa kalkacak. Şarktan garba kadar Müslümanlar aynı bayrak altında toplanacaktır. Macronlar bunun emaresini görüyorlar. İslamın kadınları evlerinde bir Selahaddin bir Yavuz bir Fatih'i yetiştiriyorlar. Bu ümmetin kaderini değiştirecek bu kahramanları yetiştirirken biz azlarla çoklara galip geleceğiz. İstikbal İslamındır. Şanlıurfa'nın meydanından seni selamlıyoruz Ya Resulallah"

Mevlid gecesinde böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve ekibine teşekkür eden İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak Şanlıurfalılara da ayrıca ilgilerinden dolayı minnettarlık duydu. 

HATİP ÖZKAYA'NIN SESLENDİRDİĞİ "SEVGİLİ" ŞİİRİ ALKIŞ ALDI

İhsan Şenocak'ın sohbetinin ardından Hatip Mustafa Özkaya, sözleri Sezai Karakoç'a ait Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ustaca seslendirdiği "Sevgili" şiirine ona olan ses benzerliğiyle seslendirince alandaki Şanlıurfalılardan büyük alkış aldı.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün davetlerini kırmayarak kente gelen Şenocak ve Özkaya'ya teşekkür eden Başkanvekili Faruk Bayuk, manevi atmosferi yüksek bir gecede böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı. 

Etkinliğin sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk tarafından İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak ve Hatip Mustafa Özkaya'ya gecenin anısına birer hediye takdim edildi.