Türkiye'nin kırmızı kategoride kalan tek kenti Şanlıurfa'da, artan vakalar nedeniyle hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yoğunluk devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları da bu tablonun değişmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Başta üyeleri olmak üzere toplumun her kesimine ulaşma gayreti içerisine giren STK'lar, Şanlıurfa Valiliği koordinesinde yürütülen aşılama çalışmalarına da görevlendirdikleri araç ve ekipmanlarla destek veriyor.

- "Dedikodulara inanmayın"

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de halen kırmızı kategoride yer almaktan üzgün olduklarını belirterek, herkesi aşı olmaya davet etti.

Aşı olmayan kişilerin kul hakkına da girebileceklerini ifade eden Gerem, "Hem STK'ları hem de Şanlıurfa'daki kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz, bir an önce aşı olsunlar. Bizi de üzen bu kırmızı kategoriden çıkıp daha üst seviyelere çıkmayı temenni ediyorum. Biz kırmızı kategoride kaldığımız zaman risk teşkil ediyor, risk teşkil etmesi de insanların buraya gelmesinin önlemiş oluyor. Ben iki tane aşımı da oldum, aileme de tavsiye ettim. Bugüne kadar hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Bazı dedikodular var ama Şanlıurfalı kardeşlerimiz bunlara kesinlikle inanmasınlar, biran önce aşılarını olsunlar." dedi.

- Turizmi de etkiliyor

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban ise şehrin inanç ve kültür turizminde önemli bir merkez olduğunu hatırlatarak, kentin aşılanma oranının düşük olmasının bölgeye gelmek isteyen turistleri olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Bacasız sanayi olan turizmden Şanlıurfa'nın daha fazla yararlanması için aşılama oranının mutlaka arttırılması gerektiğini vurgulayan Çoban, tüm vatandaşları aşılanmaya çağırdı.