DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Tekağaç sulama projesinin yapımıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklama da şu bilgiler verildi;

''Şanlıurfa'da son dönemde yapılan su yapılarıyla birlikte Devlet Su İşleri bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve modernleşmesinde önemli rol oynamakta, şehrin sanayisini ve ekonomisini canlandırarak sosyo-ekonomik alanda oyun kurucu rolünü üstlenerek değer üretmeye devam etmektedir.

Şanlıurfa-Bozova Pompaj Sulaması 2.kısım Ana Kanalı Altında Kalan Sahalar İle Tekağaç Sulaması yapım işi kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Çalışmaların tamamlanması ile Şanlıurfa ili Bozova/Hilvan/Karaköprü ilçelerine bağlı olan, Gazibey, Yemişli, Kavalık, Angaç, Aydınlı, Kovancı, Yeşerdi, Hayrat, Söğütlü, Güvercin, Alanlı yerleşim yerlerine ait sulanabilir toplam 31.000 dekar arazi modern tekniklerle (Kaliforniya - Yağmurlama) sulamaya açılacak, bölge halkının ekonomik değeri yüksek ürünler üretmesini ve yıl içinde iki ürün almasını sağlayacaktır. ’dedi.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Projenin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimi artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile 2019 yılı birim fiyatları ile ülkenin milli ekonomisine yıllık 13.082.000,00 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi''