Şanlıurfa'da umreye gidecek öğrencilere Kabe maketi etrafında uygulamalı tavaf eğitimi verildi.

Şanlıurfa Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kentteki lise birinci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen ödüllü siyer yarışmasında dereceye giren 41 öğrenci umre ziyaretiyle ödüllendirildi.

Umreye 5 Haziran'da uğurlanacak öğrenciler için müftülükçe umre ile ilgili Peygamber Camisi'nde eğitim verildi. Eğitimde öğrencilere umre ibadeti sırasında ihrama nasıl girileceği anlatıldı.

Daha sonra öğrencilere kurulan Kabe maketi etrafından nasıl tavaf yapılacağı ve hangi duaların okunacağı uygulamalı gösterildi. 

- Yarışma teşvik için yapıldı

İl Müftüsü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, umreye gidecek öğrenciler için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda öğrencilere uygulamalı eğitimler verdiklerini belirten Açık, "Öğrencilerimizin umrede ibadetlerin daha rahat yapabilmeleri, birtakım şeyleri şimdiden öğrenmeleri için Kabe'nin maketini buraya koyarak, onlara tavaf yapmayı, ihrama girmeyi öğrettik. Amacımız sadece kitaplardan değil, yerinde Kabe'yi, Mekke'yi, Medine'yi görebilmelerini istiyoruz." dedi.

Yarışmayı teşvik için düzenlediklerini kaydeden Açık, ilk etapta 18'i kız olmak üzere 41 öğrenciyi ücretsiz umreye göndereceklerini dile getirdi.

Yarışmada öğrencilerin Hazreti Muhammed'in hayatını okuduğunu, umre ziyaretiyle de bu konudaki bilgilerinin pekiştireceğini kaydeden Açık, yarışma kapsamında ilerde daha fazla öğrenciyi umre ve Kudüs'e göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.