Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklama da iftar sonrası oluşabilecek yoğun insan trafiğinin azaltılmasına yönelik sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla; ELRUHA Oteli önünden başlayan Balıklıgöl caddesi ve Divan yolu caddesinin kesiştiği 11 Nisan Fuar caddesi ile Kapaklı Pasajının iftar vaktinden sahura kadar olan sürede araç ve insan trafiğine katılmasına karar verildi. Bölgede bulunan lokanta ve restoranların ise sadece paket servis şeklinde satış yapılmasına müsaade edilecek. 

Maske takma zorunluluğu getirildi.

Öte yandan Eski Vilayet Caddesi, SSK caddesi (Direkliye kadar), Süleymaniye Caddesi, Bağlarbaşı Caddesi, Açıksu Caddesi, Eyüp Peygamber Caddesi (Harran Kapı Mezarlıktan Şelaleye kadar), 12 Eylül Caddesi, Atatürk Bulvarı, Akarbaşı Caddesi ve Şutim bölgesinde vatandaş ve işletme sahipleri için maske takma zorunluluğu getirildi.

6 bina ve 2 ev karantinaya alındı.

Kentte eni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 bina ve 2 ev karantinaya alındı.

Merkez Haliliye ilçesinin Konuklu Mahallesi, Bozova ilçesinin Yavuz Selim Mahallesi, Birecik ilçesinin Saha Mahallesi, Suruç ilçesinin Karaca Mahallesi, Viranşehir ilçesinin Yenişehir Mahallesi ile merkez Eyyübiye ilçesinin Ruha Mahallesi'nde Kovid-19 test sonuçları pozitif çıkan kişilerin kaldığı 6 bina ve 2 evde 14 gün karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi. 

5 binada karantina uygulaması sona erdi.

Eyyübiye ilçesinin Eyyüpnebi, Tuzluca ve Şıh Maksut mahalleleri, Karaköprü ilçesinin Akpıyar Mahallesi ile Siverek ilçesinin Şekerli Mahallesi'ndeki 5 binada uygulanan 14 günlük karantina uygulaması ise sona erdi.