Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda başlatılan İstihdam seferberliği kapsamında, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ev sahipliğinde, Şanlıurfa Valisi Sayın Güngör Azim Tuna’nın katılımlarıyla “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve Artı İstihdam” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ŞUTSO Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, İşkur İl Müdürü M.Sait Ardan, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Başkan Vekili M. Reşat Karadeniz, Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Vekili Vedat Tekatlı, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Akkoyun ile ilgili kurum, kuruluş, STK temsilcileri, iş adamları ve girişimciler katıldı.

Toplantı, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’un açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Demirkol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, Şanlıurfa’nın, teşvik çeşitleri ve Cazibe merkezleri programları çerçevesinde, yatırımcılara ve iş adamlarına önemli fırsatlar sunduğunu belirterek yatırımcıları bu fırsatlardan yararlanmaya davet etti.

ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’un konuşmasının ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Tuna yaptığı konuşmada Şanlıurfa OSB’lerinde yer taleplerinin gittikçe arttığını ve yeni talepler ile birlikte yeni yer tahsisleri için her zaman yatırımcıya yardımcı olacaklarını dile getirdi. Vali Güngör Azim Tuna konuşmasında şunları kaydetti: “Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam çağrısında bulundu. İstihdamı artırmaya yönelik devletimiz birçok adım attı. Bunun yanı sıra Devletimiz yatırımcıyı bölgeye çekmek için ekstra teşvikler uyguluyor ve uygulamaya da devam edecektir. Şanlıurfa’ya son günlerde olukça ciddi yatırım başvurusu var. İnşallah 2017 yılı ekonomik anlamda iyi bir yıl olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü M.Sait Ardan ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü tarafından yeni yasal düzenlemelerle ilgili, personel istihdamı, SGK ve vergi indirimi gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.