Akçakale-Ceylanpınar ilçeleri Doğalgaz Boru Hattı Projesi ihaleye çıkıyor.

Konuyla ilgili MEDYAURFA.COM’a açıklama yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, kararın Resmi Gazete’de yayınlandığını bildirdi.

Milletvekili Akay, 1 Şubat 2019 tarihinde ilçelerin Doğalgaz ihtiyacını Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e ilettiklerini belirten Akay ‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11.11.2019 tarih ve 1776 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Akçakale ve Ceylanpınar’a doğalgaz getirilmesi konusu Resmi Gazete’de yayınlandı. 24.12.2020 tarihinde BOTAŞ Genel Müdürlüğü ‘’Akçakale-Ceylanpınar İlçeleri Doğalgaz Boru Hattı Projesi’’ için ihaleye çıkıyor’’ dedi.

Vatandaşların hayat standardını yükseltecek ve taşıma gaz tüpten daha tasarruflu ve çevreci olan doğalgaza iki ilçenin de en kısa zamanda doğalgaza kavuşacağını belirten Akay açıklamasına ‘’Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e, BOTAŞ Genel Müdürü Sayın Burhan Özcan’a, Akçakale ve Ceylanpınar’ımız adına teşekkür ediyorum’’ dedi.