Kültür, inanç ve gastronomi turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor. Konuklarına kültür ve inanç turizmini bir arada sunan "peygamberler şehri" Şanlıurfa, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" diye nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti gibi birçok önemli noktayı gezme imkanı sunuyor.

Konuklarına kültür ve inanç turizmini bir arada sunan "peygamberler şehri" Şanlıurfa, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" diye nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti gibi birçok önemli noktayı gezme imkanı sunuyor.

Kente gelen ziyaretçiler, Şanlıurfa'nın kadim tarihine tanık olmanın yanı sıra yöresel müziklerin çalındığı ünlü sıra gecelerine katılıp, lahmacun, ciğer ve çiğ köfte gibi bölgenin yöresel lezzetlerini tatma fırsatı yakalıyor.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, normalleşme süreci ile kentte yaşanan hareketlilik Kurban Bayramı tatiliyle yoğunluğa dönüştüğünü söyledi.

Bu yoğunluğun sevindirici olduğunu aktaran Çoban, "Uzun bir zamandır evde kalmış olan misafirlerimiz Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek Şanlıurfa'ya geliyor. Özellikle Göbeklitepe başta olmak üzere Halfeti, Balıklıgöl ve Harran gibi mekanlar misafirlerin en çok ziyaret ettiği yerler olarak dikkat çekiyor." ifadelerini kullandı.

Halfeti Tekneciler Kooperatifi Başkanı Cengiz Yener ise bayramda nedeniyle yoğunluk yaşadıklarını belirtti.

Ziyaretçiler nedeniyle esnafın da yüzünün güldüğünü aktaran Yener, salgın nedeniyle yaşanan durgunluğun yerini yoğunluğun almasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Ailesiyle Gümüşhane'den gelen Enes Akyol, bayram tatili dolayıyla Güneydoğu turu düzenlediklerini belirterek, "Tur kapsamında Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'i gezdik. Şanlıurfa uzun bir zamandır gelmek istediğim bir yerdi, işlerden dolayı fırsat bulamamıştım. Bu bayramda gelmek nasip oldu, özellikle Göbeklitepe çok önemli bir yer, gördük, gezdik. Yarın Harran sonra da Gaziantep’e gideceğiz. Bayram tatili bizim iyi bir fırsat oldu."