Sevgili Hemşehrilerim,  

Bütün kin ve nefretleri bir kenara atan, milletimizi ayakta tutan ve temelinde barış ve dostluk yatan, Navroz’a yani Bahara ulaşmanın mutluğunu yaşıyoruz.

İnsanlığın en eski bayramı olan baharı karşılama, Türk dünyasının en köklü merasimlerinden biri olarak farklı isim ve ritüellerle kutlanmaktadır. Hem baharın hem yılın ilk günüdür Nevruz ve aziz milletimiz her güzelliğe olduğu gibi Nevruz’a da derin anlamlar yüklemiş, manevi dünyasında onu gönüllerin sultanı yapmıştır.

Sevgili Şanlıurfalılar

Nevruz her şeyden önce bir barış günüdür. Sadece doğa için değil, insan için de bir yeniden doğuş günüdür. Bu doğuşta küslükler, kırgınlıklar geride bırakılır; gönüllerde barışa, huzura dair ümitler yeşertilir. Bu yönüyle Nevruz; toplumsal barış açısında ayrı bir öneme sahiptir.

Hâl böyleyken Nevruz’u birleştirmek için değil bölmek için, yaşatmak için değil öldürmek için bir araç kılanlar var;  “barış” ve “huzur”un sembolü olmuş Nevruz’un masumiyetine kirli elleriyle uzanmaya yeltenenler var. Osmanlı’nın “Nevruz-ı mübârek” olarak adlandırdığı bu bayramı; devleti yaşatmak için insanı yaşatmayı gaye edinmiş bir ecdadın torunları olarak, manasına ve mesajına uygun olarak ve kardeşlik duygularını pekiştirerek kutlamaya devam edeceğiz.

Aziz Hemşehrilerim,

Yıllardır nice ocaklar söndüren terörle mücadelenin kesin kararlılıkla sürdüğü şu dönemde tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi, kahraman vatan evlatlarımız bir destan yazıyor. Ülke olarak bu onurlu ve kararlı mücadelemiz sürerken bize düşen; yüreklere korku salmayı hedefleyenlere karşı, toplumda panik duygusunu yaymaya çalışanlara karşı metanetimizi, sükûnetimizi korumaktır.

Terörün hedefi; dünyanın her yerinde aynıdır: İçindeki şiddeti püskürterek toprağı kanla sulamak, gönülleri kinle bulandırmak. Türk’üyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle biz biriz, hep bir olduk; ayrımız gayrımız olamaz.

Nevruz’un; kardeşlik ve huzur ikliminde barışın yeşermesine vesile olmasını diliyor; hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Gönül memleketimize; her dem Nevruz gibi baharı, ümidi, iyilik ve güzellikleri getirsin. Nevruz Bayramı’mız kutlu olsun.