Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Balıkayağı Kavşağında Diyarbakır-Şanlıurfa İstikameti Açıldı Balıkayağı Kavşağında Diyarbakır-Şanlıurfa İstikameti Açıldı

Abide Kavşağı önünden başlayan ve yüzlerce kişinin bayraklarıyla katıldığı Kortej yürüyüşü etkinlik alanı olan Rabia Meydanına kadar devam etti. Yürüyüş güzergâhındaki esnaflar da bayraklarıyla destek verdi. Rabia Meydanı önünde toplanan vatandaşlar devasa Türk Bayrağı açarak Şanlıurfa protokolü ile birlikte İstiklal Marşını okudu.

Programın düzenleneceği Rabia Meydanı günler öncesinden ay yıldızlı bayraklarla donatıldı. Alana Şanlıurfalı 15 Temmuz Şehitlerinin fotoğrafları da asıldı.

Rabia Meydanını dolduran vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları dillerinde “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganlarıyla tıpkı 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi vatanına, bayrağına ve demokrasisine bir kez daha sahip çıktı.

Etkinlik alanında ziyarete açılan 15 Temmuz Sergisini ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ilçe belediye başkanları, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, siyasi parti temsilcileri, sergide bulunan tabloları yakından inceledi.

Programın yapıldığı Rabia Meydanında akşam namazlarını da toplu şekilde vatandaşlarla birlikte eda eden il protokolü namazın ardından “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Alanda okunan Kuran- ı Kerim Tilaveti ise dinleyenleri adeta mest etti.

Ayrıca Şanlıurfalı 15 Temmuz Şehitlerinin hayat hikâyelerinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi alandaki LED ekranlara yansıtıldı. Vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğunun seslendirdiği Kahramanlık Türküleri, Kum Sanatı Gösterisi, şiir dinletileri, Sanatçı Sami Özer’in 15 Temmuz Özel Konseri ve Mehteran Gösterisi alanı dolduran vatandaşlardan tam not adı. Sanatçılara plaketleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan tarafından verildi.

BAŞKANVEKİLİ KAYTAN, “O GECE SOKAĞA VATAN SAVUNMASI İÇİN ÇIKAN HERKESE SELAM OLSUN”

15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen Başkanvekili Ahmet Kaytan o gece şehadet şerbetini içen şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize de Cenab-ı Allhtan şifalar niyaz ediyoruz” dedi.

Başkanvekili Kaytan, “Ülkemizin, milletimizin, istiklaline, istikbaline, bağımsızlığına kast eden dış güçler ve işbirlikçileri olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Türkiye aşkına Kurtuluş Savaşını gerçekleştiren şanlı şehrimin ecdadına ve hemşehrilerime selam olsun. 1961 darbesine karşı duranlara ve bedel ödeyenlere selam olsun. 1971 muhtırasına karşı duranlara selam olsun. 1980 darbesine karşı duranlara selam olsun. 28 Şubat Postmodern darbesine karşı duranlara selam olsun. Ve son olarak 15 Temmuz gecesi cesaretiyle, dirayetiyle kararlı ve dik duruşuyla tarih yazan şehitlerimize, gazilerimize ve sokağa çıkan herkese selam olsun. 15 Temmuz’da Türkiye 251 vatandaşını şehit 2 bin 190 kişiyi de gazi verdi. Şanlıurfa olarak 5 şehidimiz var. Ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak 15 Temmuz Şehirlerine Allah’tan rahmet diledi. Vali Ayhan, “İstiklali ve istikbali için can vermiş tüm şehitlerimize rahmet diliyor yakınlarına sabır ve metanet diliyorum” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de programda birer konuşma yaparak 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını dile getirdiler.

Program tüm camilerde ve alanda selaların okunmasıyla sona erdi.