Çelenk sunum programına Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Halilye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, Eyübbiye İlçe Başkanı Ahmet Açmaz, Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, İL, İlçe ve Kadın Kolları Yöneticileri katıldı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partili Yöneticiler. Aziz Şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek ruhlarına fatiha okudu.

Programların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yaptığı açıklamada; “ Bu yıl Partimizin 98. Yaşını kutluyoruz. Partimiz Cumhuriyetin 2. Yüzyılına, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma görevi ve iddiasıyla iktidara yürüyor. Tüm halkımıza hayırlı olsun…
9 Eylül halkımızın bağımsızlığa giden onurlu yolculuğunda, düşman işgaline son verilmesinin tarihi günlerindendir. Bu vesileyle İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu da selamlıyoruz.

Sadece İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü değil, aynı zamanda KuvayıMilliye ruhuyla donanmış partimizin kuruluş yıldönümüdür.
CHP, dilekçe verip başvuru yapılarak kurulan bir parti değil; halkımızın emperyalizme karşı verdiği mücadelenin bağrından doğan, savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Her şartta Cumhuriyetin teminatı olmasını da bu ruha borçludur.

Yolumuz uzun ve zorlu. Ancak bir o kadar da güçlüyüz. Bu gücümüzü tarihten aldığımız Kuvayı Milliye ruhuna ve “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” perspektifiyle halkımızın gönlünde yer etmemize borçluyuz. Bu gücümüzü, Cumhuriyetin 2. Yüzyılında, TekAdam Rejimi’nin yarattığı bütün tahribatı yok etmek için kullanacağız. Partimizin 98.kuruluş yıl dönümünde daha güçlü ve birlik beraberlik içerisinde bizlere bugünleri gösteren kurucularımızı saygı ile anıyoruz” dedi.