İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan, zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının "saklı cennet" olarak da nitelendirdiği vadideki festival çeşitli etkinliklerle başladı.

Şanlıurfa'da Silah Operasyonunda 3 Şüpheli Yakalandı Şanlıurfa'da Silah Operasyonunda 3 Şüpheli Yakalandı

Katılımcıların yerleştiği alanda ziyaretçiler kamp çadırlarını kurarakken aynı zamanda gökyüzü gözlem etkinliği ve Siverek Belediyesi Kültür Sosyal işler Müdürlüğü sıra gecesi ekibinin müzik şöleni aile başlayan festival üç gün sürecek.

 Ülkenin birçok yerinden katılımcının katıldığı festivalde Şabut balığı yakalama yarışması, doğa yürüyüşü, kano yarışması, uçurtma şenliği, dilek feneri uçurtma, sıra gecesi ekibi ve konserlerle devam edecek festival 3gün sürecek.

Festival alanını gezen ve kamp kuran ziyaretçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, “Şu anda mesire alanımızda çok kalabalık bir katılım var, ülkenin dört bir yanında gelen misafirlerimiz ağırlıyoruz. Hep beraber bir aradayız, özellikle buraya kadar gelip katılım sağlayan tüm katılımcılarımıza ev sahipliği yapmaktan mutluyuz, doğaseverlerimizi takoran festivalimize davet ediyoruz.” dedi.