Merkezi Almanya’da bulunan Avrupa El Ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı Başkan Vekili Tülay Demircan Koyuncu çölyak hastalarına yönelik başlatılan yardım kampanyası kapsamında ilçeye geldi.

Ürünler Tülay Demircan Koyuncu ve Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Fırat tarafından Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde çölyak hastalarına verildi.

Ürünlerin hak sahiplerine ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vakıf Başkan Vekili Tülay Demircan Koyuncu, “Siverek’te çölyak hastası çocuklarımıza kumanya yardımı için geldik. Biz Türkiye genelinde elimizden geldiğince yaşlı, engelli ve çölyak hastalarımızın yardımına koşuyoruz. Bugün Siverek’teyiz, titizlikle hazırlanan kolilerimiz ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Hastalarımızın duasını aldık, inşallah bundan sonra vakıf olarak Siverek’teki ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bize destek veren herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Vakfın yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür eden Sosyal İşleri Müdürü Mahmut Bahçıvan ise, “Gelen glutensiz ürünleri bulmak hem zor hem de aileler açısında ciddi bir mali külfet getiriyor. Bu ürünleri kentimizdeki çölyak hastalarına bulmak ve ulaştırmak için ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Bizlere ulaştırılan glutensiz gıda paketleri vakfın başkan vekili Tülay Demircan Koyuncu hanımefendinin katılımıyla dağıtımını yaptık. Çölyak hastalarımızın ihtiyacını karşılamak için Almanya’dan Siverek’e gelerek bizleri onurlandıran Tülay Demircan Koyuncu ve destek veren herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.