Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yayınlanan videonun art niyetle yayınlandığı belirtilerek, "Büyükşehir yasası ile birlikte kentimizde bulunan barınak, hayvanat bahçesi vb. yerleri yapmak işletmek Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olmasına rağmen Belediyemiz bünyesinde sokakta yaşayan dostlarımızın sağlığı için iki veteriner çalıştırılmaya devam edilmiştir.” denildi.

-Ötenazi iddiaları art niyetli ve kabul edilemez

Çeşitli sosyal medya platformlarında dolaşan söz konusu yavru köpeğe ötenazi iddialarının gerçeği yansıtmadığının dile getirildiği açıklamada, “Hiçbir yönüyle gerçeği yansıtmayan ve art niyetle dolaşıma sokulmuş bir paylaşımdır. Çekilen video bir yıl öncesine ait olup bugün paylaşılması hiçbir vicdani ahlaka sığmamaktadır. Belediyemiz bünyesinde çalışan veteriner hekimimiz 27 yıllık tecrübesi ile kentimizde yaşayan sokak hayvanlarına mesai kavramı gözetmeksizin bakım ve tedavilerini yapan duyarlı bir hayvan sever. Sosyal medyada kendisine yapılan haksız yorumları kabul etmiyor ve sokakta yaşayan dostlarımızın bakım ve tedavisini belediye olarak hassasiyetle sürdürmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerine yer verildi.

-Modern hayvan barınağı için geri sayım 

Sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavilerinin sağlanması amacıyla modern bir barınak için çalışmaların sürdürüldüğünün vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belediye olarak şehrimizde yaşayan her canlının yaşam hakkı olduğunu ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sokakta yaşayan dostlarımız için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Diyarbakır kara yolu 5’inci kilometresinde 10 dönüm arazi üzerine yapımı devam eden hayvan barınağımızın çalışmalarında sona gelindi. Barınakta hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde 4 yazlık ve kışlık barınağın yanı sıra kuduz karantina odaları, ilk kabul binası, rehabilitasyon merkezi ile mini hastane yer alıyor. Hastane binası içerisinde ameliyathaneler, röntgen odası, klinik tesis, aşılama tesisleri, kısırlaştırma alanları, sahiplendirme ve doğal yaşam alanının bulunduğu hayvan barınağıyla sokak hayvanları daha sağlıklı, hijyenik ve modern bir ortamda tedavi olacaklar."  

-Yapılan çalışmalar gölgelenmek isteniyor!

Sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmaların belirsiz bir video ile gölgelenmek istendiğinin belirtildiği açıklama şu sözlerle sonlandırıldı: “Sokakta yaşayan dostlarımız için yapılan bu çalışmalar görmezden gelinerek tedavi edilen yavru köpeğin iğne yapıldığı esnada videosunu çekerek ötenazi yapıldı diyerek bir yıl gibi uzun bir aradan sonra paylaşmak yapılan çalışmaları gölgelemek ve iftiradan başka bir şey değildir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”