Şanlıurfa'yı daha da yaşanılabilir şehir haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Siverek'teki Katı Atık İstasyonunu tamamlayarak hizmete açtı. Siverek'te yıllardır devam eden katı atık sorununa çözüm getiren Büyükşehir Belediyesi, Siverek'e yaptığı yatırımlarla Siverek'i daha yaşanılır ve temiz bir ilçe yapmayı hedefliyor. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte Siverek’in çöpleri her gün düzenli olarak Şanlıurfa merkeze taşınarak, elektrik enerjisine dönüştürülecek.

Siverek Katı Atık İstasyonu çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Birçok ilçede olduğu gibi Siverek'te de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 3 milyon 750 bin TL'lik maliyetli başarılı bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Siverek çevresel anlamda birçok tehdit altındaydı. Bunlar etrafa yayılan kokular , savrulan çöpler, görüntü kirliliği ve en önemlisi insan sağlığına olumsuz etkisi olan vahşi depolama alanlarıydı. Bugüne kadar olan çöpler, gaz kontrolleri yapıldıktan sonra dönüşüme tabii bir şekilde ıslah edilecek. Yeşil alan olarak ilçemize  kazandırılacak. Buradan alınan çöpler ayrıştırma ve değerlendirme istasyonuna gidiyor. Önce ayrıştırılıyor sonra bazı atıklar bertaraf ediliyor. Biyolojik atıklar da alınıp daha sonra sistem içerisinde biyolojik gazla enerjiye dönüştürülüyor. Proje her şekli ile ülke ekonomisine, kurumsal ekonomiye büyük katkısı olan bir proje. Siverek'teki bir sorun daha çözüme kavuşturuluyor. Emeği geçen tüm arkadaşlar teşekkür ederim" dedi.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise, katkılarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Büyükşehir Belediye kadrolarına teşekkür etti.