Kent merkezinde yeni yerleşim alanlarının yanı sıra park ve yeşil alanlarda çalışma yürüten Siverek Belediyesi, kırsal mahalleleri de unutmuyor.

Çalışmalar kapsamında Çıkrık bölgesinde yol yapımı sürdüren Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, aynı bölgedeki Küptepe Mahallesi’ndeki yeni yerleşim alanlarında çalışma başlattı.

Bölge ayrımı yapmadan hizmetlerini sürdüren belediye ekipleri, Karakeçi bölgesindeki Kıvançlı kırsalında da yol yapım çalışması yürütüyor.

İlçenin dört bir yanında eş zamanlı olarak çalışan müdürlük ekipleri, Karahan bölgesi bulunan Keçikuyusu Mahallesi’ndeki sokaklarda yol yapım çalışması başlattı.

Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekiplerin eş zamanlı olarak çalışma yürüttüğü belirtildi.

Mahalle sakinlerinin kış aylarında çamur, yaz aylarında tozdan kurtarıldığının belirtildiği açıklamada, “Vatandaşlarımızdan gelen yol taleplerinin ardından yapılan planlamada bölge ayrımı olmaksızın çalışma yürütülmektedir. Ekiplerimizin eş zamanlı olarak yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilçemizin dört bir yanındaki kırsal mahallelerde yol yapımları sürdürülmektedir.” denildi.

Daha önce evlerine giden yolun kış aylarında çamurla kaplandığını belirten Asiçayır Mahallesi sakini Mustafa Avcı, “Çamurda kaydığı için bisikletim kırılmıştı ve ben çok üzülmüştüm. Şimdi mahallemizin yolları yapılıyor, yeniden bisikletime bineceğim.” dedi.