DSİ, son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor.

Bir açık hava görseli olabilir

Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. 

Şanlıurfa ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. 

Bir doğa görseli olabilir

Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, bu kapsamda Şanlıurfa Siverek Külhan Barajı ve Sulaması geçici kabul işlemlerinin tamamlanması ile 2.440 dekar alanın sulamaya açıldığını söyledi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan çok önemli açıklama

Genel Müdür Yıldız, Temelden yüksekliği 37,44 metre ve su depolama kapasitesi 1,889 hm3 olan Şanlıurfa Siverek Külhan Barajı ile geçmişten günümüze arpa ve buğday ekilen arazilerde, mikro klimanın da etkisi ile her türlü sebze ve meyve yetiştirilebilecektir.  Proje ile birlikte 2021 birim fiyatları ile dekar başına 1.260 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık  3.074.400 TL katkı sağlanması hedeflendiğini bildirdi.

Bir açık hava görseli olabilir