Özel bir düğün salonunda düzenlenen muhtarlar buluşmasına Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Kurum ve birim müdürleri ile merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar günü vesilesiyle açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Dernek Başkanı Esat Karavar şunları kaydetti. ''Günümüzde kendini yenileyen kanunların kurumların başında gelen muhtarlar müessesesi ülkemizin en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışı taşıyarak hem sevinçle hem de hüzünle halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımız millet iradesiyle devletimizin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir, tüm muhtarlarımın gününü kutlar buluşmaya katılan herkese teşekkür ederim;'' dedi.

Siverek'in gelişimine Siverek'in kalkınmasına her anlamda katkı sunan muhtarlarımızla bu anlamlı günde bir araya geldiklerini belirten Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak şunları kaydetti.

''19 Ekim muhtarlar gününde muhtarlarımızla birlikte olmak istedik, bugün hem muhtarlarımızın gününü kutlamak hem de sorun ve sıkıntılarını hem birlikte istişareli bir şekilde birlik ve beraberlik çerçevesinde çözüme kavuşması için bilgi alışverişinde bulunacağız. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum'' dedi.

19 Ekim Muhtarlar gününü içtenlikle kutladıklarını belirten Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı ise şunları kaydetti. ''muhtarlık müessesesi Osmanlıdan beri gelen yerel demokrasinin en kılcal damarı konumundaki müessesedir, muhtarlarımız bildiğiniz gibi arkasında her hangi bir siyasi güç olmaksızın seçilirler, seçilme gerekçeleri de köyünde mahallesinde güvenilir saygın ve sevilen bir kişi olmasından bu salonda bulunan tüm muhtarlarımızda saygın sevilen ve güvenilir kişi olarak görüyoruz. Muhtarlarımız sadece yerel yönetim değil aynı zamanda eğitimden sağlığa sosyal yardımlaşmadan belediye hizmetlerine kolluk hizmetlerinden eğitime her türlü konuda muhtarlar devletimizin eli ayağı ve gözü kulağıdır'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından buluşmaya katılan muhtarlar soru cevap şeklinde taleplerini Belediye Başkanı, kaymakam ve kurum müdürleri ve amirlerine iletti.
Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından muhtarlar günü onuruna Siverek Belediyesi tarafından yemekte bir araya gelindi.
 

 

13 yaşında 13 kilo olan hasta sağlığına kavuştu 13 yaşında 13 kilo olan hasta sağlığına kavuştu