Ekiplerce kış aylarında haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında özelikle kapalı ve sulak alanlarda larva mücadelesi yürütüldü.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, devam eden bahar ve yaklaşan yaz aylarında vatandaşların rahat bir mevsim geçirmeleri amacıyla gece ilaçlamalarını arttırdı.

Her gece 21 merkez mahalle ile kırsal alanda gece saatlerinde sivrisinek ve üvezlere karşı yoğun bir ilaçlama yapan ekipler, haşere ile mücadelesine devam ediyor.

Akşam saatlerinde müdürlük şantiyesinde araç bakımları ile ilaç hazırlama sürecini tamamlayan gece ekipleri, mesai mefhumu gözetmeden tüm sokakları dolaşarak gece geç saatlere kadar ilaçlama yapıyor.

Vatandaşların gelen taleplerin önemli ölçüde dikkat alındığını dile getiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, “Yapılan koordinasyon toplantılarında Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın talimatıyla ilaçlama çalışmalarına yeni boyut kazandırdık. Malumunuz çok büyük ve geniş bir coğrafyaya hizmet götürmeye çalışıyoruz ki dikkat ettiğimiz hususların başında ise kent merkezi ya da kırsal ayrımı yapmadan eşit hizmet götürmeye çabalıyoruz. Bunu da özellikle kırsal bölgelerden gelen ilaçlama taleplerini karşılayarak yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Daha önce kırsal kesimde özellikle ekili alanlarda yoğun olarak bulunan üvezlerin hasat nedeniyle kent merkezine akın ettiğini belirten Bilgiseven, “Şu an ekinlerin hasat dönemi ve daha önce ekili alanlarda bulunan üvezler, ekinlerin kaldırılmasıyla yuvalanacak alan olmaması nedeniyle kent merkezine akın etmeye başladı. Halkımızdan ricamız sivrisinek ve üvez ayrımının yapılması gerekiyor. Işığın olduğu alanlarda yoğun olarak görülen cins sivrisinek değil kent merkezine akın eden üvezlerdir. Mücadelemiz sadece sivrisineklerle değil, mevsime bağlı olarak ortaya çıkan tüm haşerelere karşı da etkin bir çalışma yürütüyoruz. Söz konusu üvezlerde hasat döneminden kısa bir süre sonra halkımız da görecektir ki kaybolacaklar ve gönül rahatlığıyla pencerelerini açabileceklerdir. Elimizden gelen tüm çabayı gösterdiğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bağlar Mahalle Muhtarı Aziz Kök her gece ilaçlama çalışmalarına bizzat katıldığını söyledi. 

Her gece mahallede ilaçlama yapıldığını vurgulayan Kök, şunları kaydetti: “Ekipler her gece mahallemizde ilaçlama yapıyor ki ben de kendileriyle sokak sokak geziyorum. Bazen deneme amacıyla uzaktan kontrol ediyorum ki ben bugüne kadar herhangi bir aksaklık görmedim. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın şahsında tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.”