Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, tam kapanma kapsamı dışında kalan market, bakkal, fırın, pastane, kasap, manav ve gıda imalatı yapan işletmelerde denetimlerde bulundu.

Vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak amacı ile ‘tam kapanma’ sürecinde denetimlerini sıklaştıran ekipler, hijyen, maske, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ediyor.

Denetimlerde usulsüz fiyat artışlarının önüne geçmek için ürünlerin fiyat kontrollerini yapan ekipler, gıda ürünlerinin hijyen denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor. 

Diğer kamu kurum personelinin de katıldığı denetimler sırasında virüsün yayılmasını önlemek amacıyla ilgili işyerlerine yönelik bilgilendirmede de bulunuyor.

Ekiplerin mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını dile getiren Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş, devam eden zorlu koronavirüs süreci ve tam kapanma nedeniyle zabıta ekiplerinin yoğun bir denetim mesaisi gerçekleştirdiğini söyledi.

Halk sağlığının korunmasına yönelik denetimlerin ilçe genelinde artarak devam ettiğini ve Siverek Belediyesi’nin tüm birimleriyle aktif olarak sahada çalıştıklarını ifade etti.