Fırat Nehri’nin üzerinde yer alan Takoran Vadisi ve eski Halfeti, kamp severlerin ilgi odağı haline geldi.

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

Pandemi sürecinde otellere ilgi azalırken, doğada tatil yapma imkanı sunan kampçılığa ise ilgi arttı.

Bu kapsamda Şanlıurfa’nın bir kısmı sular altında kalan, taş evleri, yöresel lezzetleri ve Karagül’ü ile birlikte Halfeti Belediyesi’nin de çalışmalarıyla ilgi odağı haline gelen ‘Sakin Şehir’ ünvanlı Halfeti ilçesi kampçıların ilk tercihi oluyor.

Bir 1 kişi, kamp yapıyor ve açık hava görseli olabilir

Fırat’ın gizli hazinesi Takoran Vadisi de Güneydoğu bölgesinde kampçılar tarafından sık sık tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor.

Eski Halfeti ve Takoran Vadisi’nde kamp yapan bir beden eğitimi öğretmeni sosyal medya hesabında iki ilçe ile ilgili bilgilerde verdi.

Bir kamp alanı, açık hava ve yazı görseli olabilir

Kamp anından fotoğraflar paylaşan kadın öğretmen Siverek Takoran Vadisi ile ilgili ‘’Fırat Nehri'nin oluşturduğu Takoran Vadisi, Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi'nden başlayıp Adıyaman'ın Gerger ilçesine kadar uzanıyor. Yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki vadi, bakir doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bir doğa ve su kütlesi görseli olabilir

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının "saklı cennet" olarak isimlendirdiği vadi, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye başladı. Kamp Alanı Ücretsiz olup,Tekne ile ulaşım bulunmaktadır.Ayrica alanda 2 Adet WC mevcuttur fakat maalesef piknikçilerin cok da temiz kullanmamalarından dolayı hijyenik değildir.

Bir kamp alanı ve açık hava görseli olabilir

Alanda su mevcut değildir birkaç gün kalıcak arkadaslar sularını yanında mutlaka getirmelidir. Ayrica suya girilebilir’’ ifadelerini kullandı.

Bir 1 kişi, kamp yapıyor ve açık hava görseli olabilir

Halfeti ilçesiyle ilgili de bilgiler veren öğretmen ‘’Halfeti, Şanlıurfa ilinin bir ilçesidir. Şanlıurfa'nın batısında yer almaktadır. M.Ö 855 yılında Asur kralı III. Salmanassar tarafından kurulduğu zaman "Şitamrat" adını taşıyordu. Şehir, tarihi boyunca Hitit, Asur, Med, Pers, Makedon, Selevkos ve Partlar'ın idaresinde kalmıştır. 2. yüzyılda Bizanslıların eline geçince bu kez "Romaion Koyla" adını almıştır.

Fotoğraf açıklaması yok.

Şanlıurfa ve çevresi Ömer döneminde fethedilmiş ve daha sonra Emevi, Abbasi, Selçuklu, Zengi ve Eyyübiler’in hâkimiyetlerinde bulunmasına rağmen Rumkale olarak bilinen yerleşim Müslüman devletlerin toprakları dışında kalmıştır. 

Bir doğa ve göl görseli olabilir

Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlılara geçen şehir, zamanımızda da kullanılan "Urumgala" ve "Rumkale" adlarını alarak Halep Eyaleti'ne bağlandı 19. yüzyılda 5-l0 haneye kadar düşmesi ve Rumkale'nin harap olmasıyla yerleşim alanı Fırat’ın karşı sahiline nakledilmiş ve bugünkü Halfeti yerleşimi kurulmuştur. 1926 yılına kadar Birecik’e bağlı bir nahiye olan Halfeti, 1954 yılında ilçe haline getirilmiştir’’ ifadelerini kaydetti.

Bir 1 kişi, oturuyor ve açık hava görseli olabilir

MEDYAURFA.COM / NEDİM ATİLLA