Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz ile Başkanı Ayhan Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüştüler.

İlçe ile ilgili taleplerini yazılı ve sözlü bir şekilde Beyazgül’e aktaran Dernek, turizmle ilgili Fırat’ın  ve Karacadağ’ın turizme kazandırılması gerektiğini belirttiler.

Karacadağ ve Fırat ile ilgili talepte ‘’ Kentimizin Fırat’a 120 km’yi aşkın sınırı vardır. Yüce Allah’ın verdiği bu güzelliklerin turizme kazandırılarak bölge halkının, kentimizin ve bölgenin tatil merkezi yapılması için sunduğumuz Proje Önerilerinin detaylı bir projeye dönüştürülerek uygulanmasını, Takoran’a kadar yapılan yolun Nigit köyüne kadar devam etmesini ve bölgenin ağaçlandırılması konusunda gerekenin yapılmasını özellikle talep ediyoruz. Bölgenin turizme açılmasında bağ, bahçe ağaçlandırmanın ne kadar önemli olduğu bilindiğinen bölgenin ağaçlandırılmasını özellikle bekliyoruz. Şehrimizin doğusunda yer alan Karacadağ Kayak tesislerinin bakımsızlığı, yetersizliği bizleri üzmekte ve hayal kırıklığına uğratmaktadır. Giden Büyük Şehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi basına yaptığı açıklamada Karacadağ Kayak tesisi ile ilgili proje yaptıklarını ve yakında hizmete açılacağını izlemiştik. Ne yazık ki Karacadağ Kayak Merkezinde değişen hiçbir şey yok. Sayı Başkanımız affınıza sığınarak bizim Kayak Merkezimiz var demeye utanıyoruz.  Çünkü ortada bakımsız ve yetersiz bir bina, kısa bir pist, pistte bir dinamo, bir tel ve birkaç tane plastik kızak. Başka bir şey yok. Karacadağ Kayak tesisinin modern hale getirilmesi, pistin büyütülmesi, karayolunun genişletilmesi konularında proje hazırlanıp uygulanması. Karacadağ’da atıl bir şekilde duran Karayolları Bakım Evinin yaz ve kış turizmine kazandırılması, kışın bu tesisteki misafirler servislerle Kayak merkezine götürülüp akşam geri getirilmesi, yaz aylarında ise serin suyu yetişmiş çam ağaçları ve Karacadağ’ın serin havasında çadır turizmi de çok ilgi çekeceğine inanıyoruz. GAP Projesinde Karacadağ’ın ağaçlandırılması var iken günümüze kadar bu konuda her hangi bir girişimde bulunulmamıştır. Bu bölgenin ağaçlandırılması konusunda çalışmaların başlatılmasını arz ediyoruz. Fırat vadisinde 2 adet keşfedilmeyi bekleyen mağaranın bulunduğu söylenmektedir. Turizmin çeşitlendirilmesi adına bu mağaraların keşfedilmesi konusunda gerekenin yapılmasını arzu ediyoruz. ’’ denildi.

Kültür Varlıkları Envarteriyle ilgili talepte ise ‘’ 2011 yılında Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan Şanlıurfa ve ilçeleri Kültür Envanteri çalışmaları Harran Üniversitesi Bilim adamları tarafından Siverek’te başlatıldı. Siverek merkezinde ve köylerinde aylarca çalışma yapılmış ve bir sonuç çıkarılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda 2 bilimsel kitap basılması gerekirken proje akamete uğradığından bilimsel kitaplar basılamamıştır.
SİV-İL-DER olarak yaptığımız 27.140 liralık proje İl Genel Meclisinde kabul edilmiş ancak zamanın Valisi ile Özel İdare Genel Sekreterinin bu ödeneği göndermemesi sonucunda bilimsel kitaplar basılamamıştır.Proje ve İl Genel Meclisi kararı ilişikte sunulmuştur. Söz konusu projenin makamınızca basılarak kentimizin kültür ve turizmine önemli katkılarınızı bekliyoruz ‘’İfadelerine yer verildi.

Dosyada ayrıca Hayvan Barınağı; Cadde ve Sokaklar, İtfaiye, Otobüs Durakları, Sinyalizasyon ve Katlı Otopark, Kent Tanıtım Tabelaları, Tanıtım, Köy tabelaları, Stadyum, Kadın Sığınma ve Yaşlı Bakım Evleriyle ilgili sorunların çözümü için önerilerde yer aldı.