Siverek Belediyesi ve Algida iş birliğiyle yürütülen “En güzel destek kadınlara meslek” projesi kapsamında piknik alanlarında kurulumu tamamlanan Hobbit Evleri açıldı.

Kadın Kooperatifinin ilk adımı olan “Kadınlarla güzelleşen külahlar” sloganıyla yürütülen projede 5 farklı alanda dondurma standı kuruldu.

Kadın istihdamının arttırılmasının hedeflendiği projede yer alan Hobbit Evlerinde 8 kadının istihdamıyla başladı.

Öte yandan kooperatif bünyesinde kurulacak seralarda 60 aile daha istihdam edilerek mevsimlik işçiliğin de önüne geçilecek.

Siverek Belediyesinde bir başkan yardımcısı ataması daha Siverek Belediyesinde bir başkan yardımcısı ataması daha

Viranşehir kara yolundaki Şehit Suat Aloğlu Mesire Alanı’nda kurulan Hobbit Evi açılış töreninde konuşan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, tüm kadınları projeye katılmaya davet etti.

Kadın istihdamını arttırma noktasında çalıştıklarını dile getiren Çakmak, “Hem aile hem de ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını düşündüğümüz için kadınlarımızı kadın kooperatifi bünyesinde toplamaya çalışıyoruz. Algida ile iş birliği çerçevesinde başlattığımız bu projeyle tüm kadınlarımızın memnuniyetini yüzlerinde görebiliyoruz. Kadın kooperatifimizin sera projesiyle birlikte entegre bir şekilde geleceğe dair sürdürülebilirliğini de gerçekleştirebileceğimiz projelerin devamı niteliğinde de daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Şu anda 8 kadınımızı iş sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Projede yer alan sera ayağının da önemli olduğunu aktaran Çakmak, şu ifadeleri kullandı: “Sera projesiyle birlikte 60 ailemizin mevsimlik göçünü engellemiş olacağız. Bu 60 ailemizin çocuklarıyla birlikte iş sahibi olmasını sağlamış olacağız. Ben bu noktada katkısı bulunan kaymakamlığımıza, ekip arkadaşlarıma, kadın kooperatifi başkanlığımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum. Projenin halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim.”

Siverek’in bölgedeki en çalışkan halklardan olduğunu belirten Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, “Siverek kadını ve erkeğiyle deyim yerindeyse ekmeğini taş çıkaran bir şehir. Taşını temizlediği tarlayı ekip biçiyor, yetmiyor ek ürünler yetiştiriyor ki hatta 2. ve 3. ürünü ekiyor. Bu aşamada en büyük fedakarlığı da yine kadınlar yapıyor. Başkanımızda burada önemli bir adım atarak kadın girişimciliği noktasında olabildiğince kadınlara katkı sunmaya çalışıyor. Bizde kendisine destek oluyoruz. Ben Siverekli kadınların bu noktada başarılı olacaklarına inanıyorum. Her zaman desteğimiz sizlerle olacak. Hayırlı olsun, tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Açılış törenine Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Deniz, Emniyet Müdürü Özer Bilgehan, meclis üyeleri, daire müdürleri, kadın kooperatifi yöneticileri, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.