Daha önce elektrik, su ve telekomünikasyon şebekelerinin yer altına alınması nedeniyle kurumlarca başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü, alt yapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda üst yapıyı zaman kaybetmeden yeniliyor.

Bu kapsamda kentin birçok mahallesinde kilitli parke taşı döşemesi ve beton yol uygulamaları yapılırken yaya güvenliği açısından önemli bir yere sahip kaldırımlarda yenileniyor.

Şanlıurfa'da derede suya kapılan çocuğu arama çalışmaları sürüyor Şanlıurfa'da derede suya kapılan çocuğu arama çalışmaları sürüyor

Bazı mahallelerde çalışmalar tamamlanırken ekipler, Şirinkuyu ve Yenişehir mahallesinde çalışmalara devam ediyor.

Üst yapıyı yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Canalır, “Alt yapının yenilenmesi noktasında ilçemizde ciddi oranda yatırım yapıldı. Özellikle Fırat İçme Suyu projesi kapsamında şehrimizin her noktasında çalışma yapıldı. Bu zorunlu olan bir çalışma olması nedeniyle yaşanan aksaklıkların farkındayız ancak biz o aksaklıkları Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın talimatı doğrultusunda büyük oranda giderdik. Ekiplerimiz şu anda aktif olarak sahayı inceliyor ve alt yapının tamamlandığı alanlarda hızlıca üst yapıyı yeniliyoruz.” dedi.

Canalır, ekiplerin Şirinkuyu, Ayvanat ve Yenişehir mahallesinde kilitli parke taşı döşediğini Yenişehir Mahallesinde ise parke taşına hazırlık yapıldığını söyledi.