Sivil-Der Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Siverek Meslek Yüksek Okulu’nun kaderine terk edildiğini belirterek, Harran Üniversitesi’nin buraya çifte standart uyguladığını bildirdi.

Harran Üniversitesi’nde oturma eylemi yapan Aymaz ve dernek üyeleri, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde yeni bölüm açılması gerektiğine dikkat çekti.

Aymaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Harran Üniversitesi’nde görev yapan tüm yönetimler Siverek konusunda çok duyarsız. Meslek Yüksek Okulu ve Uygulamalı Bilimler Fakültemize ilgisizliği nedeniyle basın açıklaması ve bireysel oturma eylemi başlattım. Tüm Sivereklilerin gönlünün bizimle olduğunu biliyorum. Harran Üniversitesi yönetimi nedense varı yoğu her şeyi il merkezine il merkezindeki kurumlarına bütçesinin tamamını harcamakta. Söz konusu ilçelere gelince de siz şunu yapın, bunu yapın, bizlerden de bazı şeyler istemektedir. 

KESİNLİKLE KABÜL ETMİYORUZ.
Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Siz merkezde Osmanbey kampüsünde veya il merkezinde bulunan kurumlarımıza kendi bütçenizden ve kendi kadrolarınızdan bütün imkanlarından ne yapıyorsanız Siverek’teki yüksekokula fakülteye de aynısını yapmak zorundasınız, bu sizin aslı görevinizdir, bunu ihmal edemezsiniz. Siverek’i yok sayamazsınız, arka planı atamazsınız. Sizin uygulamalı bilimler fakültesinin ikinci bölümünü yani Sosyal Hizmetler Bölümünü acilen açmanızı istiyoruz, bekliyoruz. 

SİVEREK MYO GELİŞTİRİLMELİ.
Ayrıca Siverek meslek yüksekokulunun geliştirilmesini ve dönüştürülmesini istiyoruz. Harran Üniversitesi 1992 yılında kuruldu, Siverek meslek yüksek okulu da 2 yıl sonra 1994 yılında açıldı. O günden bugüne 500 civarında öğrenci sayısı var, ayıp günahtır. Sizin merkezdeki yüksek okulundaki öğrenci sayınız üniversite mevcudunuzun yarısından fazladır. Bu kadar il merkezini geliştirdiniz de neden Siverek’teki Meslek Yüksekokulunu geliştirmediniz? Neden öğrenci sayımızı arttırmadınız? Neden sahip çıkmıyorsunuz? İhmal ediyorsunuz? Bunu biz kabul edemeyiz, şayet tedbir almazsanız ikinci bölümü açmazsanız yüksekokulda gelişme olmazsa önümüzdeki zaman içerisinde Osmanbey kampüsünde çadırlarımızı göreceksiniz.”